Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo föll stort mot serieledarna

Valbo spelade en strålande fotboll i 60 minuter. Sedan rasade allt och serieledande Dalkurd kunde vinna med hela 5–0 (1–0). – Det låter ju sjukt, men vi spelade faktiskt vår bästa fotboll för i år i den första halvleken, suckade Jens Törnberg.

Annons

Valbo är ett märkligt lag. Om man inte vinner – så blir det brakförlust. I alla fall känns det så.

– Det verkar inte som det finns något mellanting, menar tränaren Jens Törnberg som själv fick hoppa in de sista fem minuterna.

Valbo är skadedrabbat och fick inför matchen ett sent återbud då Henrik Persson fått magsjuka. Men det var inte där som Valbo förlorade matchen. I stället handlade det om missade chanser – om inte i massor så i alla fall tillräckligt för att inte kunna vinna.

– Vi är för långsamma i våra beslut och gör inga mål. Men vi spelade helt rätt i positionerna och spelmässigt var vi riktigt, riktigt bra.

Dalkurd var dock inte sena att utnyttja Valbos tveksamheter i avslutningsfasen och kunde ställa om snabbt och få in några riktiga fullträffar från långt håll bakom Max Matta i Valbomålet.

– Ändå gör Max det bra. Ingen skugga över hans insats, menar tränaren Törnberg.

1–0 i halvtid kunde lika gärna ha varit 2–1 till gästande Valbo, men i stället blev det 2–0 några minuter in på andra halvlek och när trean också kom var Valbo ett slaget lag.

– På deras tre första mål är det tre egna misstag på offensiv planhalva av oss som ligger bakom det. Om vi bara hade klarat första kvarten i andra halvlek tror jag vi fått med oss någon poäng, för de började gnälla på varandra innan det lossnade för dem.

Mer läsning

Annons