Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo mot säkrat kontrakt

Valbo har i praktiken säkrat nytt kontrakt i division 3. 2–1 borta mot Ytterhogdal skickade samtidigt ned det laget i fyran.
– Det var en viktig seger för oss, säger Mats Axelsson tränare i Valbo.

Annons

I våras krossade Valbo Ytterhogdal med hela 5–0. I går blev det en helt annan match.

Sjukdomar, någon skada och det faktum att Sam Badrus avstängning förlängdes i veckan till hela fyra matcher efter en armbåge mot Kvarnsveden, gjorde att Valbo hade fått ändra om lite.

– Jag hade väl ändå någon förhoppning att vi skulle föra spelet, men det blev inte alls som vi tänkt oss, menar Mats Axelsson.

Ytterhogdal som förstärkt under sommaren med några engelsmän lyckades hitta in bakom Valbos backlinje och ledde också med 1–0 i paus.

– Vi gjorde lite justeringar på mitten inför andra halvlek och spelade mer centralt i ett 4-4-2–spel och kunde komma ut på kanterna för inlägg, säger Mats Axelsson.

Och bara tre minuter in på andra halvan kom kvitteringen sedan Salar Ali hittat rätt på en halvkontring.

Segermålet fick dock vänta på sig till 85:e minuten då Stefan Forsberg, som inledde i en defensiv mittfältsroll, men flyttades upp när mittfältet fick ett rakare utseende, kunde avgöra.

De tre poängen gör att Valbo i praktiken är klart för spel i trean också nästa säsong. Fyra omgångar återstår och laget har nio poäng till Tunabro under strecket.

1–0 (33) Richard Ratcliffe, 1–1 (47) Salar Ali, 1–2 (85) Stefan Forsberg.

75.

3: Stefan Forsberg, mf

2: Salar Ali, f

1: Joakim Hagström, mf

Mer läsning

Annons