Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbotjejerna möter – Chelsea!

Valbos fotbollstjejer födda –96 passar på att göra en riktig drömresa innan sommarlovet är över.
De åkte tidigt söndag morgon till London, för att möta Fulham, Chelsea och Queens Park Rangers.

Annons

Det som började som ett alternativ till att åka och spela Gothia cup har utvecklats till en riktigt intressant vecka.

– Vi har fått bra kontakter med klubbar i London och mycket hjälp att sätta ihop ett bra program. Så tjejerna tycker att det här ska bli riktigt spännande, berättar ledaren Nicklas Ivarsson.

– Det är faktiskt inte så konstigt. Steve Claw som också tränar laget kommer från London och spelade i Fulham upp till junioråldern. Han började luska lite i om det inte skulle gå att åka dit och spela matcher.

– Sedan har det verkligen rullat på. Vi har fått hjälp med matcher, träningstider, till och med kommunalt boende i den stadsdelen Fulham, och även att sätta ihop ett program för hela veckan.

– Mycket fotboll naturligtvis. Vi ska möta Fulhems motsvarande tjejer, och även Chelsea och Queens Park Rangers. Vi har tre träningar inbokade, och sedan blir det olika rundturer hos de klubbar vi möter – och de är ju rätt stora. Det blir annan sightseeing också, shoppning, bad. Allt en sån här turné ska innehålla.

– Att åka och spela Gothia cup kostar ungefär 60–80 .000 kronor för ett lag. Och då kan det bli så att man bara spelar tre-fyra matcher på mindre planer, och aldrig kommer in i själva Göteborg. Det här kostar ungefär lika mycket, men jag tror att vi är garanterade att få uppleva mycket mer.

17 spelare och fyra ledare lämnade Valbo söndag morgon den 2 augusti, och kommer hem söndag den 9 augusti.

Med sig hem ska de inte bara ha egna upplevelser, utan gärna kontakter för framtiden är förhoppningen.

– Det verkar som de här klubbarna tycker det ska bli intressant att möta ett svenskt flicklag. Utbyte är alltid givande. Så vi hoppas i vår tur att få vara värdar för ett flicklag från nån av de här klubbarna nästa sommar. Det skulle vara jättekul, säger Nicklas Ivarsson.

Mer läsning

Annons