Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbotjejerna vann stort

Det är inte lätt att spela fotboll på IK Börjes dåliga plan. En jobbig, byig vind och en värmebölja gjorde det inte enklare i går. – Därför måste vi vara riktigt nöjda med det vi presterade, sa Valbos tränare Per-Arne "Ata" Persson efter segern med hela 5–1.

Annons

Valbo har de tre senaste matcherna mer och mer hittat rätt i spelet och inställningen. Det märktes i går där det utöver det jobbiga runtomkring dessutom blev en taskig start i matchen med underläge redan efter sju minuters spel.

Men det hindrade inte VFF som jobbade på och fick till slut utdelning och kvitterade mitt i halvleken. Det blev en tung börda att bära för hemmalaget som är fast förankrat i botten. Valbo försöker att slippa bli indraget i det träsket och därför var den här segern mycket viktig.

– Det stämmer. Vi har några nyckelmatcher nu där den nästa helg mot Farsta också får räknas in i den kategorin. Jag är riktigt nöjd hur vi hanterade den här matchen, sa "Ata".

3–1 i paus var välmotiverat och i andra halvlek spelade Valbo av matchen och hann dessutom göra ytterligare två mål. Kul att se var också två riktigt eleganta nickmål av Anna Westelius.

Mer läsning

Annons