Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbotränaren rasar mot studenten

Efter ny förlust: Nu rasar Valbotränaren Mikael Edvardsson mot – studenten. – Jag förstår inte att man firar i fyra veckor. Vi har inte haft ordinarie lag på jag vet inte hur länge, suckade han efter 2–5 borta mot Dala-Järna i division 3 södra Norrland.

Annons

Inte nog med studentfirande. Dessutom har Valbo varit hårt drabbat av skador och avstäningar.

– Jag tror det var för sex omgångar sen, borta mot Delsbo, som vi kunde ställa upp med fullt lag. Det är bedrövligt, vi spelar trots allt i trean, sa Edvardsson.

Och borta mot Dala-Järna i går låg man under med 3–0 redan efter tio minuter.

– Då känns det som att matchen redan är förstörd, suckade Edvardsson som tio minuter senare fick se motståndarna göra 4–0.

– Men sedan tar vi faktiskt oss i kragen och står upp bra.

Valbo vann, trots underläget, matchens sista 70 minuter och snyggade till siffrorna till 2–5.

Om förlusten hade Edvardsson en bra förklaring till:

– Studenten. Jag förstår inte att man firar i fyra veckor. På träningarna har vi haft mellan 10-18 spelare. Det fungerar inte och är varken rättvist mot övriga spelare i laget och oss ledare.

– Det är ganska uppenbart att vissa spelare väljer bort fotbollen. Det kan man inte göra på den här nivån. En annan sak om vi hade spelat i femman eller sexan, men nu är det division 3 det handlar om, fortsatte han.

– Eftersom att vi har så många andra borta, har vi inget annat val än att låta dem spela.

– Vi ledare har pratat igenom detta. Nu gäller det att vi biter ihop och gör så bra resultat som möjligt de två sista matcherna innan uppehållet. Sedan, till höstsäsongen ska vi höja ribban rejält och då är det stenhårda krav som gäller, annars kommer det gå raka vägen utför, säger Edvardsson.

– Valbo förtjänar verkligen ett lag i trean, avslutade han.

Mer läsning

Annons