Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Var ska vi spela nu då?”

Chocken har ännu inte lagt sig. Vart Gestrike-Hammarbys spelare tar vägen står skrivet i stjärnorna. – Allt fick ett så abrupt slut, säger backen Fredrik Lund.

Annons

I tisdags fick spelarna i A-laget det dystra beskedet. Gestrike-Hammarby drar sig ur division 3. Klubbens ekonomiska situation låg bakom beslutet.

– Efter omständigheterna känns det väl okej just nu. Nu vet jag inte vad som händer, jag måste träffa styrelsen och diskutera igenom det här. Jag hoppas i alla fall att alla spelare hittar nya klubbar att spela i, säger Gestrike-Hammarbys tränare Jonas Liw dagen efter den tunga smällen.

I går förmiddag hade fyra-fem klubbar hört av sig till Jonas, för att anmäla sitt intresse för spelare.

– Det här är väldigt nytt, både för spelarna och föreningen. Så det går inte att säga vart han eller han kommer att spela. Det är inte ultimat för en förening att få in spelare mitt under pågående säsong. Men jag vet att flera av våra spelare är intressanta för andra föreningar. Det är inget snack om den saken, säger Jonas.

Vilken eller vilka divisioner rör det sig om?

 

– Det är från trean och ner till femman.

Vad som händer för egen del vet han ännu inte.

– Just nu känns det ganska osäkert. Jag vet inte om det känns så intressant att hoppa på nåt nytt. Framåt hösten kanske jag skulle kunna hjälpa något lag, men jag kanske inte är så het (skratt). Jag är ju lärare och börjar jobba om två veckor. Mitt liv går vidare, konstaterar Jonas Liw.

Backen Fredrik Lund är besviken över att laget lagts ned.

– Vad ska man säga? Det kom som en chock. När spelarna fick veta hur det låg till satt vi som frågetecken allihopa. Vi frågade styrelsen om det hade gjort någon skillnad om vi legat högre upp i seriesystemet. Men det hade det inte. Klubben låg väl så pass mycket back att det inte fanns något val, säger Fredrik som troligen går tillbaka till Hofors AIF i division 4.

– Jag bor ju där med familjen och jag har pratat med Hofors. De är intresserade av mig och det vore kul att försöka hjälpa dem kvar i fyran. Det finns en möjlighet att jag hamnar där, jag har inte bestämt mig än.

En annan spelare som närmar sig en annan klubb är lagkaptenen David Hussein.

– Jag var i kontakt med en klubb i dag (i går). Det känns tragiskt att laget har lagts ned, det är ju nu det roliga börjar, säger han.

Valbo FF, som ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket, gynnas mest av att Gestrike-Hammarby dragit sig ur trean. Det är nämligen det enda laget som tagit stryk av Gestrike-Hammarby i serien, vilket innebär att det inte blir något poängavdrag. Alla andra lag går miste om poängen de tagit mot Gestrike-Hammarby.

– På det viset är vi ju den stora vinnaren. Men vi slår inte klackarna i taket av glädje för det. Jag blev lite smått chockad när de meddelade att de drar sig ur, säger Valbos tränare Mikael Edvardsson.

 

Mer läsning

Annons