Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varsin halvlek – IFK Gävle effektivast

Tierp var helt överlägset i en halvlek på Brynäsvallen mot IFK Gävle i går.

Men lika överlägset var IFK Gävle i andra halvleken.

Men skillnaden var att IFK Gävle satte sina målchanser och vann därför på hemmaplan med 2–1.

Annons

Tierps IF spelade ut IFK Gävle under de första 45 minuterna på Brynäsvallen. IFK var steget efter medan Tierp imponerade och hade flera farliga lägen tidigt i den första halvleken.

Tierps Amanda Bruxås hade ett skott precis utanför högra krysset och minuten senare var det Malin Hägglund i Tierp som provade skott som smet strax över ribban.

Stina Melin tog sig förbi alla, inklusive målvakten, men på mållinjen fanns pålitliga hemmabacken Elin Holmgren och rensade. Lägg då till en stolpträff, ett bortdömt mål för offside och att IFK Gävles debuterande målvakt Pernilla Olsson gjorde en toppenmatch.

12–4 i avslut på mål för Tierp i första halvlek talar sitt tydliga språk.

– Vi spelade jättebra i en halvlek men vi har väldigt svårt att sätta dit våra lägen, det är frustrerande, suckar Tierps tränare Ola Melin.

Lika frustrerad var IFK Gävles tränare Jocke Carlson som såg sitt lag förlora alla dueller och inte bjuda på något vidare spel.

– Jag sa åt tjejerna i paus att vi måste våga ta för oss mer, vara mer beslutsamma, säger han.

Och i andra var det helt omvänd matchbild. IFK Gävle kom ut på Brynäsvallen som ett nytt lag.

I den 58:e minuten kom ett IFK-mål efter flera farliga lägen. Kim Sundlöv som gjorde en bra match på mittfältet satte 1–0 efter en hörna. Några minuter senare hade IFK också ett skott i kryssribban och hemmalaget hade tagit över matchen helt.

I den 69:e minuten kändes det sedan som Elin Holmgren avgjorde matchen när hon säkert satte 2–0 på straff efter att Tierps målvakt dragit ner en fri IFK-spelare i straffområdet.

– Jag är jättenöjd med andra halvleken, det kändes helt oavgjort när vi gjorde 2–0, konstaterar IFK Gävles tränare Jocke Carlson.

Men helt avgjort var det inte. I den 85:e minuten drog Tierps bästa spelare, Malin Hägglund, i väg ett långskott som Pernilla Olsson inte nådde och det var 2–1 och match igen.

Malin Hägglund hade sen en nick en meter utanför mål med bara minuten kvar, men närmare än så kom inte Tierp.

– Synd att inte en fotbollsmatch är 45 minuter, konstaterar Tierps tränare Ola Melin besviket efter matchen.

 

 

Mer läsning

Annons