Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktig hemmaseger för Järbo mot Valbo

Järbo tog i går sin viktigaste hemmaseger för säsongen då Valbo besegrades med 2–0 (0–0) på Gullhedens IP. Trots segern är kontraktet inte säkrat. – Nu är det upp till oss om vi ska vara kvar i trean, säger Järbotränaren Olle Rommedahl.

Annons

Tabellen har sett dyster ut för Järbo den senaste tiden. Efter fyra raka förluster den senaste tiden har laget dalat i tabellen och återigen blivit indraget i den nedre streckstriden tillsammans med Delsbo. I potten ligger ett kontrakt som innebär fortsatt spel i trean nästa säsong. Förloraren åker ned i fyran.

Gårdagens 2–0 mot Valbo var därmed Järbos kanske viktigaste hemmaseger för säsongen. Avgörandet kom i den 77:e minuten då Järboforwarden Stefan Lundin nickade in 2–0 i öppen bur.

– Glenn (Jansson) vände upp och lobbade bollen i ribban och sen var jag framme på returen. Hade jag bränt den chansen så skulle jag ha varit besviken nu, säger 27-årige Lundin.

– Det var en nervös match, men vi visade rätt inställning och hade också mer att spela för, avslutar Lundin.

Trots tre poäng kan Rommedahls adepter inte slappna av riktigt ännu. Tvärtom.

På annat håll i går vann nämligen tabellkonkurrenten Delsbo överraskande mot Tunabro med 6–0. Tre poäng och fem mål är därmed vad som skiljer Järbo och Delsbo åt inför den 20:e och sista omgången nästa lördag.

Då avgörs det vilka som sannolikt kommer spela i fyran nästa säsong. Järbo avslutar därmed säsongen på bortaplan mot just Tunabro.

– Nu är det upp till oss om vi ska vara kvar i trean eller inte, säger Olle Rommedahl.

 

Mer läsning

Annons