Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktig poäng för IFK-tjejerna

IFK Gävle har haft en tung vårsäsong så en poäng hemma mot serietrean Bollstanäs bör ses som en fin skalp. – Det är blandade känslor. Tycker vi hade bra möjligheter att ta tre poäng, sa IFK-tränaren Jocke Carlsson efter 1-1 (1-1) på Brynäsvallen.

Annons

Bollstanäs var det bättre laget så IFK borde vara nöjd med ett poäng. Gästerna tog kommandot direkt och kontrollerade hela första halvlek. Man spelade säkert på samtliga positioner med ett-två tillslag. IFK fick jaga och när man väl fick möjligheten att vända spelet tappade man dock boll alldeles för lätt. Gästerna gav inte IFK varken tid eller utrymme vilket resulterade i alldeles för mycket slarv från hemmatjejerna.

– Vi slarvar alldeles för mycket, annars är jag nöjd, konstaterade Carlsson.

0-1 efter tjugotre minuter. Försvararen Johanna Ekström klev fram och ingen täckte upp hemåt, helt solo kunde Matilda Rosqvist slå in ledningsmålet. Men det varade inte länge. Fyra minuter senare slog Alva Egebrand en bra frispark från högerkanten som Sara Wiman förvaltade väl, kvitterat 1-1.

IFK hade taktiken klart för sig men den gick inte hem.

– Vi hade sagt att vi skulle spela in bollarna bakom deras försvarslinje, när vi väl lyckades såg det bra ut, men vi var inte konsekventa, sa Carlsson.

I andra halvlek såg det bättre ut från hemmalagets sida. Aningen mer bollinnehav och några få halvchanser, bland annat kom IFK:s första och enda hörna i den 53:e minuten och sen svarade Sara Wiman för två bra lägen men annars var det uddlöst framåt.

– Arbetsinsatsen i andra halvlek är jag mycket nöjd med, kommenterade Carlsson.

Det var dock Bollstanäs som hade de farligaste chanserna och var närmast segern, Evelina Persson i hemmamålet presterade bra räddningar på slutet och räddade poäng till de blå-vita.

Bollstanäs är laget som gjort flest mål i serien med målskillnaden 21-8. De har ett starkt offensivt spel och hemmaförsvaret blev överspelade några gånger, men som helhet gjorde försvaret en mycket bra insats. Mittbacksduon med Ekström och Sara Åhlén utmanövrerade gästernas forwards stabilt.

Freja Egebrand kom igång i andra och gjorde stor skillnad på mittfältet.

IFK är i stort poängbehov och nu väntar Sundsvall och Västerås innan sommaruppehållet.

– Vi har lika stora möjligheter att ta poäng mot bottenlag som topplag, så jämn är serien. Det gäller bara att vara noggrann, avslutade Carlsson.

Mer läsning

Annons