Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktiga matcher för distriktslagen

Höstsäsongen börjar gå mot slutet och flera av distriktets fotbollslag spelar viktiga matcher i dag.
Huges herrar spelar för en kvalplats till division 2 medan IFK Gävle behöver tre poäng för att säkra kontraktet i damtvåan.

Annons

I herrtrean är det framför allt Huge som har en viktig match framför sig i dag. Laget ligger inför matchen trea i tabellen med ett poäng upp till tvåan Regnsjö och en kvalplats till division 2.

– Ja vi har fortfarande chansen att nå en kvalplats. Men vi vet inte alls vad vi har att vänta av Ytterhogdal, de har gjort vissa riktigt bra matcher säger Huges tränare Henrik Isaksson om motståndaren och tabelljumbon Ytterhogdal.

Brynäs som haft en tung höst spelar mot Kvarnsveden på bortaplan.

– Det största hotet är alla sjukdomar i laget. Vi får se om alla orkar 90 minuter, men vi ska göra en så bra match som möjligt, säger Dennis berglund, tränare i Brynäs.

I Valbo spelas dagens ena derby. Järbo kommer till Åbyvallen och spelar för överlevnad i trean.

– Jo visst är det väl lite så, det kommer att bli en jätte, jättetuff match mot Valbo, säger Järbos tränare Joakim Johansson och konstaterar att laget saknar fem spelare ur startelvan på grund av sjukdom, resor och två avstängningar.

Även Valbos tränare tror på en tuff match mot Järbo där Valbo saknar sin vassaste målskytt Sam Badru som är avstängd.

– Ett derby är alltid tufft och för Järbo är det vinna eller försvinna... Så jag hoppas på mycket folk och bra stämning!, säger Mats Axelsson, tränare i Valbo.

I division 3 norra Svealand spelar jumbon SAIK en, för tabellens, betydelselös match mot Järfälla.

– Ja, nu är det kört för oss, men vi tycker att det är roligt att spela fotboll och hoppas på en bra avslutning, säger SAIK:s tränare Peter Broman.

I damtvåan spelas det andra derbyt när Huge tar emot Valbo på Kastvallen. Det skiljer inför matchen tre poäng mellan lagen i mycket jämn serie där bara Gustafs gått ifrån i toppen.

– Det blir roligt med ett derby. Vi tar gärna hem en seger och det ser ju lockande ut att bli bästa Gästrikelaget, säger Valbos tränare Per-Arne Persson.

– Ja, den kampen vill vi ju också gärna vinna, kontrar Leif Ek i Huge.

Även IFK Gävle spelar match mot Fyris i dag. IFK som tappat under hösten behöver tre poäng för att säkra fortsatt spel i division 2.

– Vi går för tre poäng så får vi lugn och ro resten av säsongen, konstaterar IFK:s tränare Jocke Carlson.

I damtvåan södra Norrland krigar även Sätra för att säkra kontraktet. I dag möter laget Östersund som vunnit samtliga 15 matcher i serien och släppt in sex mål på dessa matcher.

– Vi tänker att det är dags att de tappar poäng nu, men det kommer att bli tufft, Östersund har ett riktigt bra lag, säger Sätras tränare Leif Hollsten.

Mer läsning

Annons