Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wall blir kvar i SIF

John Wall fortsätter som tränare för Sandvikens IF. Wall, som tog över efter Jimmy Haaranen i somras, har skrivit på för ytterligare två plus ett år i klubben. – Det känns väldigt kul, säger SIF-tränaren.

Annons

Jimmy Haaranen valde att kliva av som SIF-tränare efter halva serien. Klubben hittade hans ersättare i de egna leden i John Wall som redan hade hand om fotbollsgymnasiet när han tillfrågades att ta över efter Haaranen.

Nu är det klart att 27-åringen blir kvar i minst två säsonger till med en möjlighet till förlängning med ytterligare ett år.

– Det känns väldigt kul att få fortsätta jobba med det som vi påbörjat. Kontinuitet är positivt, säger SIF-tränaren.

Från klubbens sida är man mycket nöjda med att Wall fortsätter.

– Det känns skönt att ha tränarbiten klar. John jobbade redan inom klubben när han tog över så vi visste vad vi fick och vi är jättenöjda med hans arbete hittills, säger Tony Jennevret i sportkommittén.

Wall fick en flygande start som klubbens tränare när SIF bortaslog topplaget Syrianska Kerburan i första höstmatchen.

Sedan har resultaten varit blandade. Laget parkerar för närvarande på femte plats i tabellen men har bara tre poäng upp till tredjeplatsen när tre matcher återstår.

 

• Vad hoppas du kunna uppnå med laget?

 

– Precis som alla andra, framgång och resultat. Men också utveckling av spelarna. Exakt vilken målsättning vi kommer att ha de närmaste säsongerna kommer vi att förtydliga längre fram.

SIF-tränaren tycker att han på vissa punkter redan hunnit sätta sin prägel på laget men konstaterar också att det finns mer som han vill utveckla och ser fram emot att få jobba med laget ända från försäsongen.

– SIF har en tradition av att vara lirarnas lag och den traditionen vill vi bevara, säger John Wall.

Klubben är redan i gång med att se över spelartruppen till nästa säsong.

– Det är sånt som pågår ständigt. Vi tittar både lokalt och regionalt, säger John Wall.

Mer läsning

Annons