Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wernbloom missar semifinalen

Semifinal i U21-EM mot England i Göteborg.
Då tvingas Pontus Wernbloom sitta på läktaren.

Annons

Sverige får klara sig utan både Wernbloom och Emir Bajrami i mötet med England på fredag. Båda drog på sig varningar mot Serbien och är avstängda. Extra tungt för Wernbloom som går miste om chansen att spela på hemmaplan.

– Det känns jäkligt tråkigt att inte få vara med, säger han.

Inte blev saken bättre av att varningen kom efter snack av mittfältaren. Han rusade fram mot Gojko Kacar efter att denne kapat Marcus Berg stenhårt.

– Det var hur mycket folk som helst som sprang dit och alla skrek nog på alla. Det är klart att det är onödigt, men jag vet hur jag är och det är bara att gilla läget, säger Wernbloom.

Hans vinnarskalle lär saknas mot fysiska England och även Bajramis irrationella stil skulle varit ett vapen att luckra upp Englands försvar. Två tunga förluster som förbundskapten Jörgen Lennartsson måste ersätta.

– Det är två duktiga spelare men vi har andra bra spelare också som kan gå in. Hur vi ska formera laget vill jag inte fundera över just nu, säger han.

En tänkbar ersättare är Labinot Harbuzi som fick sitta på bänken hela matchen mot Serbien.

– Det är klart att chansen finns men samtidigt finns det andra spelare också som vill spela. Vi får se vad som händer, säger Harbuzi.

Trots att Ola Toivonen och Marcus Berg hade varningar och riskerade att stängas av fick de spela matchen ut (Berg byttes ut i den 90:e minuten) mot Serbien. Ett våghalsigt spel av Lennartsson.

– Det är två erfarna spelare som betyder mycket för oss. Dessutom är de viktiga vid defensiva hörnor och frisparkar, därför valde jag att inte byta ut dem.

Mer läsning

Annons