Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zetterström matchhjälte på Kastvallen

Huge var på väg mot det fjärde raka krysset. Då klev Per Zetterström fram mot straffpunkten. Och sänkte Delsbo. – Jag hoppas att det lossnar för oss nu, sa Zetterström efter 1–0-segern.

Annons

Det såg ut att bli mållöst på Kastvallen. Det hade inte varit rättvist, inte mot den inramning som en klick i publiken skapade.

Inte mot Huge heller.

Men till slut lyckades hemmalaget bryta sin trista svit av oavgjorda matcher.

Mittbacken Robert Brandt revs ner i straffområdet i den 87:e minuten. Domaren Johan Krantz tvekade inte en sekund och blåste straff, vilket inte uppskattades av bortalaget.

– Nu när EM är igång tittar domarna lite extra, konstaterade Per Zetterström som inte gjorde något misstag från straffpunkten.

Delsbos storspelande målvakt Niklas Persson var dock inte helt borta på straffen.

– Men jag tycker att jag satte den ganska enkelt. Jag var inte ett dugg nervös, sa Zetterström.

Huge var det bästa laget matchen igenom. I den första halvleken borde alla chanser ha resulterat i ett eller till och med flera mål framåt.

– Med tanke på alla chanser vi hade var det en rättvis seger. I andra halvlek blev det sämre rörelse i laget, men det kändes ganska lugnt defensivt, tyckte Zetterström.

– Vi spelade riktigt bra i första halvlek. Vi var heta på fasta situationer och hade flera fina kombinationer. I den andra halvleken blev det mer tungsprunget, men de skapade ingenting. Vi vann rättvist, sa tränaren Henrik Isaksson under läktartaket efter matchen.

Ingen kunde säga emot honom. Huge var bäst i regnet och Isaksson drog en lättnadens suck efteråt.

– Äntligen. Det var skönt att få vinna igen. Det har mest berott på tillfälligheter att vi spelat så mycket oavgjort. Vi har jobbat till oss den här trepoängaren, sa Isaksson som firade med en coca cola.

Mer läsning

Annons