Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framgångar för La Boule Joyeuse i seriespelet

Det blev fina framgångar för La Boule Joyeuse, Det Glada Klotet, när seriespelets första sammandrag med 42 lag, drygt 300 spelare i sju divisioner, avgjordes i helgen på hemmabanorna vid Gefle Boulecenter på vackra Estradenområdet.
Seriespelet för Svealandsdistriktet (omfattande 7 län) arrangerades av Gefle Boulesällskap och La Boule Joyeuse för kategorin Öppen resp Veteranklass.

Annons

Fr v Åsa Jonsson, Bettan Jonsson, Jan Sandström och Pierre Geerhold. I den Öppna klassen ingick även: Bengt Kongstad, Made Kölgran, Niklas Simpson och Patrik Myhre (ej på bild)

I den Öppna klassen, div 3, visade klubben att man har ett starkt lag på gång med påfallande samspelta lagdelar. Med såväl skyttar som läggare av rang lyckades man också skaka favoriten från Gripsholm i sin första match på söndagen. I veteran V65, första divisionen, hamnade klubben på en andra plats och har uppenbara möjligheter till att vinna sin serie vid returmötet i augusti i Mora. Teknik och rutin finns, men det är uppenbart att det stundtals ostrukturerade spel som uppvisades vid flertalet tillfällen dessa dagar, måste stramas upp.

Det omväxlande vädret med vattensjuka banor under lördagen underströk vikten av mental styrka. Många deltagare såg nu bara problem, drabbades av missmod i den omfattningen att man tillät att underlaget negativt påverkade deras spel. Utövare med ett mer omfattande register i sin spelteknik trivdes i regnet, såg nya utmaningar och med höga kast, sk plomberingar, kunde man med nedslaget närmare lillen hamna i ett läge där det var svårt för motståndarskytten att skjuta bort klotet.

Under söndagens strålande sommarväder torkade banorna upp snabbt och nu omvandlades banorna till ett stenhårt underlag och därmed med nya problem för många spelare. Svårigheterna till anpassning av tekniken var tydliga på sina håll.

Mer läsning

Annons