Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Freestyle: Gefle FF-Bjerkman vann dubbelt – men Lundblad bröt benet på träning

/

Gefle Freestyles puckelpiståkare tävlade i helgen i Svenska Cupen på hemma plan i Kungsberget.

Annons

I ungdomsklassen segrade My Bjerkman dubbelt i singelpuckel och parallellpuckeln före Sunnes Ida Martinsson. My har i år både utvecklat sin hoppning och har en bra framåtvolt samtidigt som utvecklat åkningen och tekniken.

Hemmafavoriten i ungdomsklassen, Rasmus Täck, vann parallellpuckeln och kom tvåa i singelpuckeln slagen av Åres Emil Holmgren med absolut minsta marginal. Gefles Erik Flodman tog tredje platsen båda dagarna.

Gefleåkarna har nu ett stadigt grepp om den totala Svenska cupen som avgörs i Sunne den 20-21 februari.

I elitklassen så bröt tyvärr landslagsåkaren och det stora hemmahoppet Isa Lundblad benet på torsdagen under träning. Hon får nu räkna med omkring sex veckor i gips och att ta sig tillbaka till superform till nästa säsong. Isa hann med en seger denna säsong i Nordiska cupen men är nu precis som sin storasyster och landslagsåkare Frida Lundblad skadad. Frida sedan tidigare, och både får ladda om för att ta sig tillbaka till de stora internationella tävlingarna nästa år.

I elit vann nu istället i damklassen Fia Wersén från Åre och i herrar Oskar Elofsson från Landskrona.

I den yngsta klassen kidz så körde Gefles Ebba Flodman hårt och kammade hem två silvermedaljer före sin klubbkompis Meja Wallenius. På killsidan i kidz så räckte inte hemmaåkarna från Gefle Freestyle riktigt fram till pallplaceringen trots att de alla körde riktigt bra. Där segrade istället Knut Nilsson från Åre. Det finns mu många unga Gefleåkare som fyller på efter de senaste årens stora stjärnor. Så återväxten är god i en av Sveriges främsta freestyleklubbar.

Mer läsning

Annons