Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frida med i A-landslaget

Det stora målet är OS 2018 i Pyeongchang.
Första stegen mot det äventyret tog Gefle Freestyles 17-åriga löfte Frida Lundblad under måndagen.
– Jag är nu med i A-landslagstruppen och det kommer att bli ett riktigt lyft.

Annons

Efter att tillhört utmanarlaget förra säsongen fanns förhoppningarna om att flyttas upp. Hon behövde inte bli besviken när landslagsledningen offentliggjorde vinterns A-trupp. Visst var Frida med där.

– Det känns väldigt bra. Det här kommer att ge väldigt mycket bättre träningsmöjligheter med fler läger. Det blir en stor skillnad, berättar Frida.

Redan ifjol fick hon ta del av den duktiga tränaren Lars Fahléns kunskap vid några tillfällen. Nu kommer hon hela säsongen att tränas av mannen som bland annat hjälpte norska Kari Traa till både OS- och VM-guld.

– Bara det är otroligt inspirerande. Lars är väldigt bra på att förklara saker på ett enkelt sätt. Jag ser väldigt mycket fram mot att jobba med honom.

A-landslagsplatsen kommer det år när det inte är något stort mästerskap. VM körs 2017 och OS 2018 – två stora mål för Frida.

– Självklart. Framför allt är det väl OS som alla siktar på och vill vara med i. Men det kan vara bra att starta i år med att få köra i stora världscupen som en inkörsport.

Men hon kommer att få jobba för den platsen också. Även om man är med i A-landslagstruppen är det inte givet att få åka WC. Men Gävletjejen siktar på att stå på startlinjen i premiären i finska Rukka den 12 december i vinter.

– Jag har haft den här drömmen sedan jag var typ åtta-nio år så nu är det bara att ge allt. Just nu är jag knäskadad men jag hoppas det blir bra snart.

Tre läger i sommar ska A-truppen och Frida hinna med.

Gefle Freestyle har också två åkare med i utmanarlaget. Det är Fridas lillasyster Isa Lundblad och Max Ottosson som båda två ses som stora löften.

En annan från klubben som däremot har fått ge upp sin puckelpistsatsning är 21-årige Emil Eriksson. Hans knäskada med en kollapsad menisk gör att det inte gör att tävla längre.

Mer läsning

Annons