Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Angelica Ström: ”Inte så oväntat att jag kom sist”

Hallå där Angelica Ström...

Annons

...friidrottare från Gefle IF som gjorde sitt andra landslagsframträdande i karriären då hon deltog i lag-EM i portugisiska Leiria under helgen. Det blev en sistaplacering i både tresteg och längdhopp.

– Ja, det kan man säga. Men självklart är det så att man vill överraska andra och sig själv och göra enastående resultat. Men det var väldigt hård konkurrens så det var inte så oväntat att jag hamnade sist.

– Jag är absolut inte nöjd med resultatet i tresteg. Det var en del krångel innan tävlingen med deltagarnas samling (calling) då den blev flyttad 20 minuter tidigare, det gjorde att jag fick mindre tid till uppvärmning. Ansatsen i första hoppet blev för spänd och när man bara fick två försök vågar man inte ändra den till det andra hoppet.

– Jag hade inga förväntningar på längdhoppet, däremot var jag inte så långt bakom de övriga. Jag blev bara förvånad över att jag skulle få delta överhuvudtaget, det var som en bonus för mig.

– Det var en kul upplevelse som jag inte skulle vilja ha ogjord. Det var roligt att få tävla mot riktiga världselithoppare, det gör jag gärna om.

– Redan på onsdag ska jag vara med på Stora DM här i Gävle och därefter är det lag–SM den 1 juli.

– Tack ska du ha.

Mer läsning

Annons