Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Annika och Abdelfath mästare på korta terrängen

Årets DM i kort terräng 4 km blev en trivsam tävling på en snabb 2-km-bana i Hemlingby.
Startfälten var av hög klass, speciellt i herrloppet där större delen av distriktets elit deltog.
Det blev intressant och positivt men inte riktigt spännande. Mästarna, Abdelfath Yassim, GIF och Annika Löfström, Årsunda, var helt enkelt för bra.

Annons

Direkt efter start tog Abdelfath täten och det gick undan, minst sagt. 2 km passerades på 5.35 och gav honom 13 sekunders försprång till Jocke Lantz, Ockelbo. Men under varv två mattades tempot och i mål skilde bara drygt två sekunder till spurtande Jocke.

– Jag har haft ont i ryggen ett tag och nu blev det ganska smärtsamt på slutet. Men jag hade koll bakåt, tyckte Abdelfath.

Jocke Lantz var klar tvåa. Bronset gick till en mycket imponerande löpare. Anders Dahl fyller 52 år i år men fortsätter att leverera storlopp. Nu blev han trea, med idel duktiga killar bakom sig. Lagguldet gick till Ockelbo SK, där Jocke Lantz fick med sig Elov Olsson (5:a) och Magnus Lindberg (6:a). Fyra var ett framtidsnamn, Hemlingbys Hasan Muhammed Hussen.

I damklassen tog Annika Löfström sitt tredje raka DM-guld och hon var minuten före närmaste konkurrent. För Årsunda-Annika är DM en sorts uppstart då träningen börjar på allvar inför kommande vinters långlopps-tour.

– Jag har ju haft flera topp-6-placeringar i de stora loppen på kontinenten och jag känner att jag kan ta ytterligare ett steg närmare toppen. Och löpningen är ett kul sätt att variera träningen.

Bakom Annika låg namnen Annika Andersson, Ockelbo SK, länge tvåa. Den tvåfaldiga vinnaren blev dock på slutvarvet passerad av Gefle IF:s Matilda Josefsson som normalt tävlar på 1500 m.

Hemlingby LK tog inga individuella seniormedaljer men visade desto större bredd i lagtävlingarna. De tog 4 av 6 lagmedaljer. Silver + brons för herrarna och guld + silver för damerna före GIF. HLK:s lagmästarinnor var Sofie Högberg, Lisa Lännerström och Viveka Lindberg.

Junior- och ungdomsklasserna var märkligt tunna. Stort plus går dock till Gefle IF:s nye Hannes Hejdebäck. 16-åringen kom in som 9:e man i seniorklassen - starkt.

Mer läsning

Annons