Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra dag för GIF:s unga

Gefle IF hade fyra friidrottare igång i Finnkampen under veckoslutet. Bäst gick det för inslagen i ungdomskampen där Oskar Borbos var tvåa på 400 meter och Olivia Lindh vann 1500 meter hinder.

Annons

– Två riktigt bra insatser. Oskar gjorde 50,09 vilket var en riktigt bra tid. Han har ju bara varit under 50 sekunder en gång tidigare. Olivia vann ett taktiklopp men gjorde det väldigt starkt och var till slut sju sekunder före tvåan, sammanfattade GIF-ledaren Patrik Melin.

De båda bidrog i högsta grad till att Sverige vann såväl pojk- som flickkampen med en stabil marginal.

Oskar öppnade sitt 400 meterslopp stark och ledde ett tag men blev till slut tvåa. En stark insats ändå av den relativt nya friidrottaren från Gefle IF.

– Han sprang avslutningssträckan i stafettlaget också och hade där ett riktigt bra lopp på gång. Nu orkade han inte riktigt sista 20 meterna och blev passerad av finländaren. Men killarna vann ju ändå landskampen, sa Melin.

Olivia Lindh hade stenkoll på fältet i 1500 meter hinder och när det blev en taktiklöpning var svenskorna smartast och avslutningen från Olivia var grym där hon spurtade ifrån hela fältet och vann överlägset.

Tiden hon noterades för blev 4.59,76 och även tjejerna vann sin kamp.

Det gjorde damerna i den stora landskampen också. Där blev Annika Pettersson fyra i spjut efter tre hemmakastare. Inte mycket att säga om då finskorna ju är väldigt starka i sin paradgren. Med 53,29 var Annika tre meter efter den tredje finskan.

– Jag tror hon är ganska nöjd med sin insats trots allt, sa Melin.

Angelica Ström gjorde sin allra första finnkamp när hon startade i det kvinnliga tresteget. Nu blev det en jobbig tävling där hon inte nådde upp till sina normala längder utan slutade sexa och sist på 12,46.

– Men det är inte så konstigt. Det är inte så lätt att kliva in på ett fullsatt stadion när 50 000 åskådare vrålar. Hon hade dessutom otur att tävla samtidigt som nationalidolen Tero Pitkimäki kastade spjut och det var ett öronbedövande jubel, sa Melin.

Mer läsning

Annons