Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra genrep av Sixarby-Simon

– Jag är nöjd med mitt genrep inför SM. Mitt bästa kast mätte 57,27 och i en hård konkurrens räckte det till en sjätteplats.
Ja, Simon Pettersson kastade diskus och stötte kula nere i Helsingborg på måndagskvällen. I kultävlingen toppade Simon med en längsta stöt som mätte 16,38

Annons

– Det var "pers" med några centimeter och det kändes ju skönt, säger Sixarby-Simon, som till helgen ställer upp i stora SM som körs i Söderhamn.

Simon, som har sina rötter i den lilla byn Sixarby utanför Örbyhus i norra Uppland, tävlar numera för Upsala IF och studerar i Växjö.

Nyligen blev Simon femma vid JEM i Tallin och förutom helgens SM tävlingar i Söderhamn är naturligtvis siktet inställt på JSM som arrangeras i Kalmar 21-23 augusti.

Vilka chanser har du vid stora SM i helgen?

– Ja, jag ligger ju sexa just nu i Sverigestatistiken, så jag borde i första hand fixa en finalplats i diskus. När det gäller kula så blir det mycket tuffare att ta sig till final, menar Simon.

En målsättning för Sixarby-Simon är givetvis att uppe i Söderhamn putsa sitt personliga rekord i diskus.

– Ja, jag har ju 60,25 som bäst och det skulle ju sitta väldigt fint med ett ännu bättre resultat uppe i Söderhamn på lördag, säger Simon.

Det 21-åriga kastarlöftet ställer på söndagen upp i kultävlingen.

Här kan väl Simon sikta på att ytterligare förbättra sitt personbästa. Men att ta sig till final i kula blir mycket svårt.

Mer läsning

Annons