Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dahl visade att gammal är äldst

/

När årets Ottarslopp genomfördes kunde man också notera ett snyggt deltagarrekord.
Arrangerande IK Rex kunde räkna in hela 875 deltagare i Ottarsloppet, cykeltävlingen och skidsprinten på snö från i vintras – bara det en prestation av IK Rex.

Annons

Förra året tog Anders Dahl, 43, hem långa distansen 21 kilometer, medan broder Johan, 50, vann 14 kilometersslingan. Nu växlade bröderna distans och Anders fanns med på startlinjen när löparna över 14 kilometer drog i väg. Storebror Johan valde den här gången att testa långa banan över 21 kilometer.

Nu kunde Anders vinna den kortare distansen före Rånäslöparen Hugo Lindell. I ålder skilde det hela 30 år – men Anders hade hela tiden koll på sin värste konkurrent.

– Jag kom ifrån Hugo i en backe och fick ett 50-tal meter. Men sedan blev det inte mer och jag kände hela tiden ett visst hot från Hugo. Men jag kunde ändå hålla undan och hade väl ett 50-tal meter till godo när jag nådde målet, sa en nöjd Anders, som vann en populär seger.

Över långa distansen 21 kilometer fick Johan Dahl ändå nöja sig med en andraplats.

– Jonatan (Alvaeus) är riktigt bra och jag kan verkligen gratulera honom till segern, sa Johan direkt efter målgång.

– Jag trodde ett tag vid cirka 15 kilometer att jag skulle ha en chans. Men Jonatan var för stark och jag hade inte en chans att hänga med. Under slutdelen tvingades jag släppa ännu mer. I mål skiljde det 44 sekunder upp till Jonatan Alvaeus.

– Det här var ändå ett fall framåt för mig, sa en ändå ganska nöjd Johan Dahl.

– ag ryckte i en backe och när vi passerade skylten för 19 kilometer var jag ganska säker på att vinna. Jag löper också bana och har gjort 15,20 på 5 000 meter, berättade segerherren i målfållan.

På damernas 14 kilometer toppade inte oväntat Annika Löfström. Hon slog Hemlingbys Emma Hållström med hela två minuter.

På fem kilometersslingan fick Jocke Lantz ge sig i spurten för Per Jemth, som med fyra sekunders marginal tog hem segern.

När det gäller ungdomsklasserna så fick Sporten en liten pratstund med Josefin Lindström, tävlande för Högbo GIF i klassen F13.

– Det gick riktigt bra i dag. Jag blev ensam ganska tidigt. Jag tittade bakåt, men såg ingen. Jag kunde ha sprungit fortare, sa en glad segrarinna.

På en snöhög, som arrangörerna lyckats bevara sedan i vintras, bjöds det på en kortsprint över 50 meter.

Här segrade Månkarbos skidtalang Jakob Jansson, som i finalen slog Bob Impola tävlande för SK Bore med seger i Kinas Vasalopp på meritlistan.

– Det är alltid roligt att vinna och det var en rolig tävling, sa Jakob, som vann både försök, kvartsfinal, semifinalen och alltså även finalloppet. Jakob går tredje året vid skidgymnasiet i Järpen.

Mer läsning

Annons