Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En bra DM-dag – både för rutinerade och unga

Madelen Fahlstedt tog sitt tolfte raka DM-guld i slägga i går när andra dagen av stora DM avgjordes.
Men det var inte bara de rutinerade som imponerade. Unga stjärnskottet Malin Lindblom tog sitt första DM-guld på 400 meter på topptiden 58,32.

Annons

Andra dagen av DM på Gunder Hägg stadion bjöd på flera fina tävlingar med högklassiga resultat.

Framför allt på 400 meter kom strålande resultat i såväl herr- som damtävlingen. 18-åriga Malin Lindblom som bara sprungit 400 meter en gång tidigare i år var ute efter att sänka det nysatta personliga rekordet på 59,05 från förra helgen.

– Jag kände på mig lite halvt att det kunde bli bättre nu, berättar hon.

Och bättre blev det. Denna gång 58,32 och nytt klubb- och personligt rekord igen. Med nya personliga rekordet tog hon också flera kliv upp Sverigetopplistan.

– Jag tyckte att det var kul att testa 400 meter, säger Malin som tidigare främst sprungit 200 och 300 meter häck och berättar att hon nu satsar på en finalplats på junior-SM.

Medan Malin pustade ut från rekordloppet var det dags för nästa lopp över 400 meter, och även nästa toppresultat.

Oskar Borbos startade starkt och hade snabbt lämnat övriga i fältet långt bakom. Han sprang fint och var under 23 sekunder efter halva distansen. Efter den tuffa öppningen var det stumma ben på upploppet och Oskar Borbos gick till slut i mål på 49,59. Även det en kanontid som gör att Oskar befäster sin placering som Sverige-etta bland pojkar födda 1991.

– Det var helt okej tid, men jag öppnades alldeles för hårt, berättar Oskar som är rejält trött.

Tiden 49,59 är nytt årsbästa men 13 hundradelar från förra årets personliga rekord och Oskar hade stora förhoppningar inför utomhussäsongen som har börjat så där.

– Jag hade som mål att komma med till JEM, kvaltiden var 48,50, så jag var en bit ifrån och nu är kvalperioden snart slut, konstaterar Oskar som lovar bättre tider framöver.

– Med lite bättre väder och tufft motstånd slår jag i alla fall mitt personliga rekord!

I damernas slägga imponerade Madelen Fahlstedt när hon tog hem sin tolfte raka DM-titel.

– Är det? Jag vet inte... Du får nog slå upp det, säger Madde och skrattar.

Madde som har ett personligt rekord på 55,96 kastade i dag 52,80 i en högklassig släggtävling.

– Man vill ju kasta längre, men nu var det ju DM-guldet som gällde, säger Madde och konstaterar att flera unga lovande tjejer var strax bakom i resultatlistan.

Bland annat 14-åriga Matilda Åström kastade i dag för första gången över 40 meter med seniorsläggan.

När Madde för tolfte raka gången klivit högst upp på pallen och tagit emot sitt guld var första tanken inte att åka hem och göra kväller.

– Nä, jag måste ju träna på, de nya unga tjejerna flåsar mig i nacken, sa Madde och travade tillbaka till släggringen för ett träningspass tillsammans med Robert Alneroth som vann herrarnas slägga. Hans segersvit är inte fullt lika imponerande som Maddes, ”bara” sju raka DM-guld för Robert som igår vann på fina 62,64 m.

Mer läsning

Annons