Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En rekordstart av Liljedahl

Godkänt för Robert Alneroth och rekordbra av Freja Liljedahl. Så kan man kortfattat sammanfatta GIF-kastarnas prestationer under helgen. Västerås och Nyköping samlade de flesta svenska kastarna för en kastinriktad helg.

Annons

På lördagen var släggkastarna i Västerås. Precis när seniorerna skulle börja kom regnet. Robert Alneroth hade problem med fästet men nådde likafullt klart godkända 63,39 och blev trea. Svenske mästaren Mattias Jons vann med

69,57 före Pär Järlebrant 63,56. Det var svårkastat vilket märks på att Mattias Jons dagen därpå i torrt väder kastade hela 74,23 i Nyköping. Madde Fahlstedt kom helt bort i regnet och nollade.

Innan regnet hade F15 kastat och där blev det rekordlångt. Freja Liljedahl avlöste Ida Rosén som GIF-etta, trots goda 44,10 för Ida. Freja fick nämligen till hela 46,09, nytt svenskt årsbästa i klassen. Dessutom slog hon Jennifer Höglunds fem år gamla distriktsrekord för F15 med 3 cm(!) GIF-kastare är just nu 1-2-3 i F15 slägga och 1:a i F14!

Många av kastarna körde även i Nyköping. Madde Fahlstedt fick revansch för ²lördagsnollan² och blev fyra i KS slägga med goda 52,83. 14-åriga Matilda Åström vann kastmångkampen för F15 efter en jämn serie där 38,69 i diskus och 39,08 i slägga var de starkaste resultaten.

För veteranerna handlade det om Veteran-SM i kastmångkamp. Ende gästriken på plats var Fred Stenberg, GIF, som hade en bra dag. Han förbättrade samtliga grenresultat från 2008 och tog silvret i M35.

Mer läsning

Annons