Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett 80-tal ställer upp i Månkarbo Maraton

Lennart Skoog från Stenungsund och Stig Söderström från Falun blir de mest rutinerade deltagarna, när Månkarbo IF i dag kör premiärloppet av Månkarbo Maraton. Båda har sprungit mer än 560 maratonlopp och kör nu i klassen plus 60.

Annons

Sammantaget räknar arrangörerna med att ett 80-tal kommer att finnas på startlinjen vid Tallparken inför premiärloppet.

– Loppet avgörs över sex varv i och omkring Månkarbo och vi har en rad mycket meriterade långlöpare med i premiären. Den mest meriterade på damsidan är Gudrun Fleetwood från Uppsala Löparklubb, berättar Kjell Åström, som själv avverkat 131 "maror".

Kjell är också tävlingsledare när nu klubben gör satsningen på maratonloppet, som i nuläget är Upplands enda maratonlopp. Som om inte det vore nog, så ställer han också upp i tävlingen. Mats tävlar i klassen H-55.

På herrsidan finns förutom Skoog och Söderström Bengt Göransson från Falun, som har 260 maratonlopp på sin meritlista.

– Det här är en mycket lättlöpt bana. Man skulle kanske kunna säga att det är medbacke hela tiden, men i klartext är den en helt plan varvbana som deltagarna bjuds på, säger Åström.

Lite kuriosa finns också i startlistorna, exempelvis har Team Skavsåret från Stockholm anmält sex löpare som älskar de långa löpningarna.

Vilken segertid tippar du att ni får i premiärloppet?

– Det är ju en lättlöpt bana så jag tippar att segertiden kan ligga på cirka 2,50, säger Kjell Åström.

De tre första damerna in på Tallparken kommer att få extrapriser i form av pokaler. Det gäller naturligtvis också för de tre topparna bland herrarna. I övrigt ska alla deltagarna få en minnesmedalj från Månkarbo Maraton efter fullgjord insats.

Mer läsning

Annons