Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fin EM-insats av Sixarby-Simon

/

Simon Pettersson från den lilla byn Sixarby i Norduppland skötte sig med den äran när han tävlade i blågul dress vid junior-EM i Tallin, Lettland på fredagen. Som längst kastade han 58,08 i diskusfinalen.

Annons

– Jo. visst är jag nöjd. Får det gå ett par timmar så är jag nog riktigt nöjd. Men visst känns det lite snopet att tappa fjärdeplatsen sent i tävlingen, sa Sixarby-Simon, när Sporten fick kontakt med honom direkt efter diskusfinalen.

Simon hade som första mål att ta sig till final bland de 23 som ställde upp i mästerskapet. Finalplatsen ordnade han också till på torsdagskvällen genom att placera sig som nia i kvalet. 

– Jag fick upp 58,05 i mitt andra kast och tog då en fjärde plats. Resultatet är jag också helt nöjd med. Synd bara att jag skulle tappa placering i slutskedet. Men som sagt, om någon timme är jag helt nöjd med min insats i mästerskapet.

– Det är också en klar förbättring jämfört med förra JEM i Italien 2013, då jag fick nöja mig med en 17:e plats, säger 21-årige Simon Pettersson.

Närmast ska Simon, som tävlar för Upsala IF, tävla i Tanum-spelen på västkusten. Sedan siktar han in sig på stora SM i Söderhamn, som avgörs 6-8 augusti. Den 21-23 augusti är det JSM som gäller. Troligen har Sixarby-Simon goda chanser att placera sig både vid SM och JSM. Nästa säsong är det Nordiska Mästerskapen som gäller. Här har Simon en silverplats att försvara från förra årets "Nordiska" som avgjordes i Köpenhamn. 

Mer läsning

Annons