Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fina prestationer i Gästrike Cup – trots kyla och regn

/
  • Jämna GIF:are i F15 80 m. Saga Axelsson (t h) vann före Johanna Ringstam (mitten) och Linn Egerfält.
  • Jämna HGIF:are i F13 60 m. Saga Fältenhag (t h) vann före Sonja Gauffin (mitten) och Maria Eighagen Harrouch.
  • GIF-kille på frammarsch. Moi Wirunpan blir allt snabbare och toppar just nu P14.

Gästrike Cup i friidrott startade i veckan i Sandviken med Högbo GIF som arrangörer.
Denna, den första omgången av totalt åtta, plågades tyvärr av kyla och regn. Med tanke på detta blev resultatnivån oväntat hög.

Annons

Kvällens toppnotering kom i F15 slägga där Gefle IF:s Johanna Edvall lade ytterligare några centimeter till sitt nysatta rekord. Nu mättes det längsta kastet till 47,49 och Johanna har i år persat med 2,09. Man fick intrycket att Johanna var något försiktig i sin kastning med hänsyn till den ganska hala ringen. I så fall kan det bli rejält mycket längre framöver.

Sprint och tresteg led tyvärr av motvind. Den på senare år tunna pojksidan går åt rätt håll åtminstone vad gäller de bästa resultaten.

Dagens snabbaste blev Moi Wirunpan, Gefle IF, som vann P14 80 m med 10,73. Kalle Georgssson, HGIF, hade 8,90 i P12 och under 10 sekunder hade även de yngsta pojksegrarna – Isak Holmqvist, HAIF i P11 och Love Sellberg, HGIF i P10. Killarna vann även höjd i resp klass.

Snabbaste tjej på 80 m var vinterns glädjeämne i F14, Fannie Pousette, Skade, med 11,05. F15 vanns av GIF:s Saga Axelsson, knappt före häckspecialisten Johanna Ringstam. F13 60 m blev ett fint lopp där HGIF:s ”musketöser” struntade i dåligt väder och sprang fort. Saga Fältenhag vann med 8,67 med Sonja Gauffin på 8,81. Trean Maria Eidhagen debuterade i slägga med fina 27,36. Saga gladde i tresteg med 10,30 (hoppzon). Både höjd och 60 m i de yngre klasserna var både bra och även spännande med ovissa kamper.

Avslutningsvis – vi har nämnt det förut och upprepar gärna. Årets mest positiva klubbar är hittills Hedesunda IF och Valbo AIF. Hedesunda har lyckats hålla i sin nysatsning och har nu i flera grupper många aktiva.

Valbo AIF har varit nära att lägga ner friidrotten men nu är sådana tankar långt borta. VAIF är tillbaka med besked.

Mer läsning

Annons