Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förbundsbasen hyllade Gävle

Svenska friidrottsförbundets ordförande Lennart Karlberg höll inte igen på berömmet över SM-arrangemanget.
– Jag tycker faktiskt att Gävle ska arrangera mer tävlingar i framtiden. Det här visar hur bra det är att SM och GP-tävlingar går på orter som Gävle, och inte i de största städerna, sa Karlberg.

Annons

Vad var det som var bra?

– Allting egentligen. Organisationen, och den vältrimmade funktionärsstaben. Det sistnämnde bevisades av att man klarade av att flytta löpgrenar till bortre långsidan med kort varsel. Det var imponerande, sa Karlberg.

Det var tredje gången som Gefle IF arrangerade SM på det som nu heter Gunder Hägg-stadion, 1987, 2002 – och 2011.

– Jag är faktiskt glatt överraskad över den stora publiken. Gefle IF måste verkligen ha lyckats få ut sitt budskap, och så finns det väl stort intresse för sporten här. Det ska vi naturligtvis fortsätta att vårda.

– Att vädret var perfekt, det går ju inte att anmärka på att det blev l-i-t-e för mycket vind på loppen på slutet, bidrog naturligtvis, sa Karlberg

Karlberg ansåg vidare att GIF höjt standarden för SM i vissa sammanhang.

– Den här vip-loungen med den uppbyggda fantastiska läktaren var oerhört imponerande. Jag pratade med Rajne Söderberg, DN-galans meeting direktor, om den och han sa spontat: Gävle hann faktiskt före oss med det här.

Gefle IF arrangerade under en rad av år GP-tävlingar, men de försvann i slutet av 90-talet.

– Jag vet ju att det är hårt arbete med allting, men SM i Gävle bevisar att den här typen av mästerskap och liknande tävlingar ska gå i landsortsstäder.

Nästa år går SM i Stockholm, när 100-årsjubileumet av OS 1912 firas. Men 2013 är det Borås tur. De svenska GP-tävlingarna under säsongen har gått i Göteborg, Sollentuna, Karlstad.

– Jag tycker faktiskt att man i Gefle IF ska fundera om man inte ska försöka återkomma som arrangör av en GP-tävling, säger Karlberg.

Just nu planeras i Gävle en friidrottshall, som ska placeras bredvid Gunder Hägg-stadion.

– Får man sin hall, så är jag säker på att Gefle IF kommer att få arrangera ett inomhus-SM där i framtiden också, sa Karlberg.

Mer läsning

Annons