Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredrikshovlöpare i topp på Österbylunken

Magnus Burling från Fredrikshov i Stockholm var snabbast när den sjunde upplagan av Österbylunken avgjordes i helgen.

Annons

I äldsta pojkklassen vann Josef Mattsson, NAIF-79 före Marcus Granat, IK Rex.
Frida Björkman vann damklassen före Jenny Burling.
Totalt fanns ett 80-tal deltagare på startlinjen när tävlingsbasen Torgny Petersson skickade i väg starfältet, som hade en skön blandning av både aktiva och motionärer. Distansen var den här gången en halvmil i och runt om det anrika vallonbruket.
- Jag ökade farten efter en kilometer och fick en lucka direkt. Det var första gången jag sprang här i Österbybruk och det var en trevlig bana, berömde segerherren Magnus Burling när han pustade ut bakom målfållan.
Burling som löpt exempelvis 800 meter på goda 1,57 fick nu tiden 17,23 över halvmilen. Han var 20 sekunder före tvåan Erik Ljunggren från Uppsala. I herrklassen kom Martin Andersson NAIF-79 in på fjärdeplats, en placering före klubbkompisen Lennart Svanström.
Josef Mattsson löpte i mål som totalfyra och vann P-17 klassen med god marginal, över minuten till tvåan Marcus Granat tävlande för Rex.
- Det var en skön bana. När Burling hade gått ifrån, så drog jag klungan fram till backen en kilometer före mål. Då blev det jobbigt. Jag är heller inte fulltränad, sa löpartalangen Josef Mattsson, tävlande för NAIF-79.
- Vi hade i år en bantad upplaga på grund av att vi körde på Österbydagen. Nu hade vi också annorlunda priser. Verkligen roligt att penningpriset på 1 000 kronor gick till Iris Nyberg, som nu sprang tillsammans med både barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Iris är också den meste deltagaren i Österbylunken. Hon har funnits med under alla sju åren vi kört tävlingen, sa tävlingsbasen Torgny Petersson.

Mer läsning

Annons