Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gavlehovspelen avlutade – här är det bästa från söndagen

Artikel 2 av 2
Gavlehovspelen
Visa alla artiklar

Den tredje och sista dagen av friidrottstävlingen Gavlehovspelen är nu avklarad och många glada deltagare har fått plocka med sig medaljer hem.

Annons

Den avslutande dagen var inte lika intensiv som de två inledande när det kom till grenstarterna, men den var minst lika glädjande och händelserik för deltagarna. Här är de bästa prestationerna från dag tre på Gunder Hägg Stadion.

o Hasan Mahamuud, 21 år, från Hemlingby LK klev in och vann herrarnas lopp på 3000 meter. Han sprang ikapp och förbi Brännans Aklilu Habtom mot slutet av loppet och gick i mål på 8.57,79.

Hasan Mahamuud högst upp på pallen.

o Linn Egerfält, 16 år, från Gefle IF slog personligt rekord i länghopp under lördagen och fullbordade med ett personligt rekord i tresteg på söndagen. Linn tog silver i bägge grenarna, då hon placerade sig på 5,27 meter i längdhoppet och 11,47 meter i tresteget.

– Det känns jättebra och kul att få göra personbästa på hemmaplan. Tävlingarna har varit bra, men det känns ändå som att jag kunde ha gjort det bättre, kommenterar Linn Egerfält.

Linn Egerfält hoppade både högt och långt i söndagens tresteg.

o Det var tre gånger Gävle på pallen när finalen i 60 meter för F9 avgjordes. Sigrid Floréus från Valbo AIF sprang på 9,73 sekunder, Ida Hättestrand från Högbo GIF på 9,90 och Caitlyn Stömne från Valbo AIF gick in på 9,92. En väldigt jämn pall från Gävleborg, alltså.

Från vänster: Ida Hättestrand från Högbo GIF och Sirgrid Floréus och Caitlyn Stömne från Valbo.

o Caitlin Rorabaugh från Gefle IF deltog i fem grenar i klassen F13 och hon tog hem en medalj av varje valör. Caitlin tog guld i kulstötning, silver i höjhoppning och brons i länghopp. I 60-metersloppet var hon blotta tre hundradelar från bronsmedaljören och kunde alltså ha knipit ännu en medalj.

Caitlin Rorabaugh från Gefle IF högst på pallen med sitt guld.

o Ida Backlund, även hon från värdklubben Gefle IF, deltog i fyra grenar under helgen och hon fick med sig ett guld, ett silver och ett brons. Guldet tog hon i kulstötning, silvret i 600 meter och bronset i 1500 meter. Alla tävlingarna för F12.

Ida Backlund från Gefle IF, till höger, med sitt brons.

Bonus: Gefle IF:s funktionärer får ett extra plus i kanten. De fick tävlingen att rulla på i ett bra tempo samt gav ett professionellt intryck och såg glada ut i dagarna tre.

Alla artiklar i
Gavlehovspelen
Annons