Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gefle-friidrottare gör landslagsdebut i Finnkampen

Två Gefle-friidrottare finns med i den svenska truppen till Finnkampen i helgen. Det är inte helt oväntat spjutkasterskan Annika Petersson – och debutanten Angelica Ström i tresteg.
– Det känns speciellt att få dra på sig landslagsdräkten för första gången, säger hon.

Annons

Att Annika Peterssons namn fanns med när truppen till Finnkampen presenterades i eftermiddag var ingen överraskning. Petersson har dominerat spjutkastningen länge och försvarade sitt SM-guld i början av augusti.

I årets Finnkamp får hon – lite överraskande – sällskap av klubbkompisen Angelica Ström som kvalade in genom att hoppa 12,80 i finnkampskvalet i Sävedalen i helgen. Hoppet gjordes dock i för stark medvind – men Gävletjejen visade ändå att hennes SM-brons inte var en tillfällighet. Nu står hon inför sitt första landslagsuppdrag någonsin.
– Det ska bli jättekul. Just nu är jag ganska nervös men samtidigt ska det bli roligt, säger hon.

Angelica Ström har haft ryggproblem under flera år – men i år har hon sluppit besvären och ökat sitt personbästa till 12,68. I Finnkampen hoppas hon nå 13 meter.
– Jag har letat lite statistik på de finska hopparna och de flesta verkar ligga runt 13 meter, så om jag kan hoppa det kanske jag kan slå någon i alla fall.
– Men samtidigt får jag inte tänka så mycket på motståndarna. Det gäller att fokusera på den egna hoppningen, fortsätter hon.

Ström blir en av tre svenska tjejer som hoppar tresteg i helgens tävlingar. De andra är Sara Brankell – och ingen mindre än Carolina Klüft.
– Det blir spännande att få tävla tillsammans med henne, annars har vi ju bara tävlat mot varandra.
För Angelica Ström blir det en upplevelse i sig att bara få vara med i Finnkampen.
– Ja, det känns verkligen speciellt att få dra på sig landslagsdräkten för första gången.

Mer läsning

Annons