Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedblom fortsatt het

Dags för första tävlingen efter triumfen i Skottland.
Då blev Peter Hedblom sjuk under inspelningsvarvet.
– Jag tänkte att jag hade åkt på svininfluensan, men nu känner jag mig fräsch, säger Gävlegolfaren.

Annons

Peter Hedblom strök sig från gångna helgens tävling i Schweiz för att i stället vila upp sig efter framgångarna som började med andraplatsen i KLM Open och fortsatte med karriärens tredje Europatourtitel, i Johnnie Walker Championships, veckan efter.

Nu är 39-åringen redo att fortsätta där han slutade.

Med start i dag spelas inbjudningsturneringen Mercedes-Benz Championship i Köln, där bara de bästa på världsrankingen och i penningligan får vara med.

– Jag har självförtroendet kvar och har en positiv känsla i kroppen, säger Hedblom.

Som inte hade sagt detsamma om han tillfrågats efter inspelningsrundan i förrgår. Då kände han sig matt, orkade inte äta – och fick så småningom feber.

– Jag var så j-la sliten. Jag gick och la mig kvar i åtta, jag tror aldrig jag har gått och lagt mig så tidigt förut, säger Hedblom.

Någon svininfluensa var det troligen inte. I sådana fall ett väldigt lindrigt utbrott eftersom Hedblom vaknade upp pigg och fräsch vid sextiden i går morse.

Eftersom han kom in i tävlingen sent behövde han inte spela någon pro-am i går, vilket passade honom utmärkt. I stället gjorde han ett träningspass med sin mentala coach Lasse Evertsson, vars nya putträning gjort susen de senaste veckorna.

– Och det kändes riktigt bra nu också, säger Hedblom om puttningen, som i helgen kommer att ske på riktigt fina och flacka greener vilket gör att ett segerresultat på mellan 15 och 18 under par inte är någon orimlighet.

Mercedes-Benz Championship är en speciell tävling på Europatouren då det inte finns någon kvalgräns. Alla får alltså spela samtliga fyra varv.

Konkurrensen är stenhård och kommer från bland andra svenske världssexan Henrik Stenson, världstian Lee Westwood samt förra veckans Europatoursegrare Alexander Norén som också är ledare av Ryder Cup-rankingen som hade sin startpunkt just i Schweiz.

– Ett kanonstartfält. Det är alltid roligt att möta bra spelare, säger Hedblom, som parats ihop med landsmannen Peter Hanson och indiern Jeev Milkha Singh på det första varvet.

– Nyckeln till att lyckas är att jag lyckas hålla mig fokuserad hela tiden och spelar mitt vanliga spel. När man har bra självförtroende är det lätt att man börjar försöka göra svåra saker.

Mer läsning

Annons