Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedesundas nya arena invigd – och hyllad av Svenska friidrottsförbundet

/

I lördags invigdes Sveriges senaste friidrottsarena.
Den för ungdomar i Hedesunda, som växt fram i accelererande takt under tre år – och som nu hyllas av Svenska friidrottsförbundet.

Annons

Sporten har tidigare berättat om det engagerade arbete som ligger bakom skapandet av arenan, som nu döptes till Häsenstadion.

På mindre än tre år har en idé nu blivit till imponerande allvädersbanor. Med pengar från Allmänna arvsfonden och riksidrottsförbundets Idrottslyftet, och en massa eget arbete och energi, är den nu klar.

Hedesundas nya friidrottsanläggning har en 200-metersrundbana med fyra banor; 80-meters rakbana, längdgropar, kulring och diskusring med skyddsbur och ansatsbana för spjutkastning över gräsmattan som är 50 meter lång. Samt två höjdhoppsställningar, varav en för de yngre.

Imponerande, och det kom också en varm hälsning från Stefan Olsson, generalsekreterare i Svenska friidrottsförbundet.

"Vi är djupt imponerade över det engagemang och den initiativkraft som visats. Att våga gå utanför den traditionella boxen och våga tänka i nya banor visar också på en nyfikenhet som med säkerhet kommer att inspirera ungdomar och nya generationer att prova på friidrott.

Ni ska vara stolta över den här fina anläggningen och vi är övertygade om att den kommer bilda modell och få fler efterföljare i framtiden.

Lycka till med verksamheten och stort grattis!"

Under lördagen invigdes arenan trots snålblåst, regn och kyla.

Kommunalrådet Ann-Helen Persson fanns på plats, och poängterade att kommunen var mycket stolt över vad som åstadkommits ute i Hedesunda.

Sedan var det dags för vinnaren av namntävlingen av anläggning att klippa bandet och låta arenan få sitt officiella namn. Det var Ebba Berg som höll i saxen och namnet blev – Häsenstadion.

Efter det följde en rad olika uppvisningstävlingar.

– Vi vill från friidrottens sida rikta ett stort tack till alla som hjälpt oss att få till denna anläggning, sa klubbens friidrottsordförande Niklas Berg. Den har gjort att vi nu kan träna alla olika slags grenar på ett vettigt sett. Den har också gett en ökad aktivitet bland bygdens ungdomar. Just nu tränar mellan 50-55 barn och ungdomar med oss.

LÄS ÄVEN: Här har ni Hedesundas nya friidrottsarena

MISSA INTE: Titta, här byggs Hedesundas nya friidrottsarena

Mer läsning

Annons