Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Imponerande GIF- insatser på Ullevi

Gävlehoppen i Finnkampen hade en mycket lyckad dag på Ullevi i går.
Johan Walldén imponerade stort och slutade fyra på 1500 meter och Annika Petersson tog en sensationell andraplats i spjuttävlingen.

Annons

Under dagen avgjordes Ungdomsfinnkampen där Stina Jansson gjorde debut i den blågula landslagsdräkten. Och för Stina blev det en mycket lyckad premiär på Ullevi.

– Ja det var jättekul, det kändes bra hela vägen, säger en strålande glad, men trött Stina efter loppet.

Stina, som hade tredje bästa tiden inför loppet, hängde bra under den första delen av loppet. Men när tjejerna gick ut på sista varvet låg Stina sist, en bit bakom den andra finskan. Men så på bortre långsidan började hon hämta upp och när sista vattengraven passerades gjorde hon ett ryck.

– Jag märkte att hon verkade trött, det tog stopp för henne över hindren. Och jag har lätt för vattenhindren så jag tryckte på där, säger hon.

Finskan kunde inte svara och Stina gick ifrån på upploppet och kom trea i loppet på 5,08.02 efter Jenny Håland från Sverige som vann före finskan Paulina Martikainen.

– Jätteroligt, och kul att det blev pers också, säger Stina.

Nästa Gävlehopp var Johan Walldén som något förvånande fick en av de svenska platserna på 1500 meter. Första 800 meter gick otroligt långsamt och såg mer ut som 10 000 meters-tempo. Men med 800 meter kvar gick Johan upp i täten och höjde tempot. Med 300 meter kvar drog han upp en lång spurt, men tyvärr höll han inte hela vägen utan blev passerad på upploppet av två finnar och Rizak Dirshe som till slut vann loppet.

Johan som kom till Finnkampen med det klart sämsta personbästat gjorde en mycket bra insats och i dag får han en ny chans på 800 meter.

Angelica Ström hade ingen jättelyckad dag i trestegsgropen utan slutade femma på 12,82 i regnvädret på Ullevi.

I kvällens sista gren kom kanske kvällens fullträff. Det var tio år sedan Svenska damerna blev något annat än fyra, femma och sexa i spjut. Men i går hade tjejerna, och framför allt Annika Petersson en chans att bättra på den statistiken.

Finskorna imponerade inte särskilt och när Annika i den tredje omgången kastade 55,07 tog hon ledningen i tävlingen. I fjärde omgången ökade hon sedan på ledningen till 55,91 och finskorna var en bit efter.

Men så i den femte omgången kastade rutinerade Mikaela Ingberg 57,64 och övertog ledningen. För att slå det hade Annika varit tvungen att kasta över sitt svenska rekord. Tyvärr blev det inget rekord men en mycket imponerande andraplats för Annika som kastade sin elfte Finnkamp.

Mer läsning

Annons