Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen final för Martinsson

/

Han var bra med i första halvan av loppet.
Men sedan stumnande Erik Martinsson – och missade finalen.
– Jag "väggade" rejält efter 250 meter, säger han.

Annons

Efter en stark öppning tog krafterna slut i sista kurvan på loppet över 400 meter.

Erik Martinsson sprang in på tiden 48,29 i semifinalen och lyckades därmed inte matcha tiden från kvalet på 47,98, som är hans årsbästa.

– Inför start kändes det väldigt bra, och det gjorde det även de första 250 metrarna. Men sen väggade jag rejält och tappade, säger han.

Den senaste tiden har Erik Martinsson kämpat med ryggproblem. Det började med en förkylning, men slutade med två och en halv månads tid av smärtor i ryggen.

– Jag kände inte av ryggen nu, men jag har missat en hel del träning under skadeperioden. Det gjorde att jag inte orkade löpa igenom.

GIF-löparen blev näst sist i semifinalen och hade delad fjortonde tid totalt. Trots det var han rätt nöjd och glad efteråt.

– Jag är väldigt nöjd över att ha kunnat springa igenom två lopp utan att känna av ryggen. Jag hade knappt förväntat mig semifinal, så det var roligt att det gick så pass bra trots alla problem.

Hur mycket mer har du att ge?

– Inomhus i vintras sprang jag jämt med grabbarna som gick till final nu. Det gäller att komma i gång igen, så hoppas jag kunna komma under 47 sekunder ganska direkt.

Fransmannen Bertrand Stephan var med tiden 47,48 siste löpare till final.

Dansken Benjamin Lobo Vedel har bästa tid inför finalen med 46,49.

För Erik Martinssons del är säsongens största höjdpunkt över. Men nästa helg väntar 200 m på Gavlehovspelen (tidigare Gefle Games), och sen SM i Söderhamn i augusti.

– Även om det här var höjdpunkten, så ska SM bli kul också. Det kan bli riktigt bra där.

Mer läsning

Annons