Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget nytt klubbrekord för Walldén

Annons

Friidrott. När den svenska elitserien – Folksam Grand Prix – gästade Göteborg deltog stora delar av den svenska friidrottseliten. Från Gefle IF tävlade två atleter.

Dessvärre blev det inget nytt klubbrekord den här gången för 800-meterslöparen Johan Walldén. GIF-löparen har varit och nosat på Niclas Norlings 17 år gamla rekord på 1.48,55 tidigare i sommar med 1.48.78 som bästa resultat. I Göteborg slutade han trea på 1.50.26 (b-final). Vann gjorde Sveriges bäste junior på distansen Johan Rogestedt med 1.49.54.

Walldén var inte nöjd efteråt:

– Jag gick upp i ledning efter 600 meter, men på upploppet fick jag bryta vinden, detta tog mycket kraft och jag föll tillbaka. Hade jag varit i normalt slag hade jag vunnit, men just nu är jag inne i en hård träningsperiod. Förhoppningsvis lossnar det till SM om en och en halv vecka, säger han.

För GIF deltog även trestegshopparen Angelica Ström. För henne gick det bättre resultatmässigt. Hon vann tävlingen, men då det bara var tre startade ska placeringen tas med en nypa salt. Vinnarhoppet mätte 12.60 meter och var dryga fyra decimeter från årsbästa.

Mer läsning

Annons