Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte bara finnkamp i helgen

Annons

FRIIDROTT. Den gångna friidrottshelgen var minst sagt intensiv, med Finnkampen som huvudpunkt. Vi har sammanfattat en del av det övriga som hände.

På Island avslutades Nordiska Juniorlandskampen för 19-åringar i Akureyri. GIF:s Malin Lindblom följde upp sin individuella tredjeplats på 400 m med att ingå i det svenska lag som blev trea på 4 x 400 m.

Det blev ingen pallplats detta år för Gefle IF vid Nordeakampen för 14-15-åringar.

Tjejerna drabbades av några skador och krämpor som märktes i poängräkningen och slutade på fjärde plats bland arton deltagande klubbar.

Med tanke på omständigheterna helt godkänt. Alla sju tjejerna gjorde riktigt fina insatser. Sandra Törnros kunde bara vara med i kula men vann grenen med fina 12,76.

Sofia Nilsson var lagets ankare, Hon sänkte perset på 80 m häck till 12,16 och hoppade 5,38 i längd plus 1,52 i höjd.

Denise Eriksson nådde 33,99 i spjut. Alexandra Bartee hoppade pers5,15 i längd. Fanny Anonsen klarade 1,48 i höjd och tog poäng i flertalet grenar. Clara Pethö persade på 80 m häck med 13,25 och Lovisa Engman plockade viktiga poäng i flera grenar.

I Norrköping såg GIF:s 14-åriga Elin Rosén till att närma sig Sverige-toppen i slägga. Hon vann F15 slägga vid ”Surbullespelen” (jo, tävlingen heter så!) med 39,15. Det var pers med 2,47 m och förde henne från sjätte till tredje plats på svenska årsbästa, bara 14 cm bakom tvåan Jessika Lowe, Helsingborg. Listan toppas av Julia Marklund, Bore, med 41,82.

Mer läsning

Annons