Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

JSM-guld till Hjort – och flera andra medaljer till distriktet

Guld för Filip Hjorth, sensationellt brons för Linda Frödin och brons för Simon Pettersson.
Medaljerna fortsatte att dugga in under lördagens JSM i Vellinge.

Annons

I längd gäller det att ha det längsta hoppet. Det hade Filip Hjorth i P19.

Det gjordes nio hopp över 6,90 i tävlingen av fyra hoppare. Filip hade ett – men det var 7,17. När det kom i omgång två blev det till ett stoppmärke för alla, inklusive Filip själv. Till slut vann han med 10 cm före favoriten Andreas Andersson, Bollnäs och kan nu kvittera ut en biljett till Nordiska J-landskampen.

I våras utnämnde vi GIF:s 18-åriga Linda Frödin till årets komet. Tjejen från Älvkarleby som började som 15-åring mest på skoj var plötsligt i JSM-final mot flera landslagsmeriterade tjejer. Om det var överraskande så blev finalen sensationell. Linda sprang ett inspirerat lopp. Toppduon Therese Jernbeck (56,13) och Vendela Mindelöf (56,89) var överlägsna. Men där bakom kämpade Linda ner duktiga Sara Rönnby och knep bronset med 58,31, Sju hundradelar blev marginalen och Linda persade med 0,65 sekund!

Simon Pettersson, Örbyhus, tog sin andra bronsmedalj som lite överraskande kom i spjut. Där har ryggen hindrat men nu slog Simon till med sitt första 60-meterskast. Det kom i femte rundan och förde honom från femte- till bronsplats. Nu väntar kula på söndagen där guldet förhoppningsvis skall komma.

Stina M Jansson hade en tuff dag. Efter 400-kvalet på fredagen inledde hon med försök på 300 m häck. Ett viljelopp gav henne sista finalplatsen med pers 46,29. Knappt två timmar senare var det dags för final på 400 m där Stina på lite stumma ben slutade sexa

I F19 300 m häck var Madeleine Eriksson lika pålitlig som vanligt. Mitt i en regnskur kontrollerade hon heatet och kvalade lätt till söndagens final. 45,19 var näst snabbast bakom JVM-löparen Ewa Marcinkiewicz, Västerås. Både Josefin Palm och Emmy Olson kvalade in till söndagens final i F17 200 m.

Mer läsning

Annons