Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kastarlöftet som satsar mot toppen

/

Under fredagen drar Gavlehovspelen igång för första gången. Tävlingen, som tidigare gick under namnet Gefle Games, lockar alltifrån elitsatsande seniorer till lokala ungdomar.

Annons

Ett av Gefle IF:s egna medaljhopp i tävlingen är Johanna Edvall, 15. Kula har länge varit hennes bästa gren, men på sistone har hon gått över mer och mer till slägga. Hennes stora genombrott kom på USM i år, där hon tog guld i kula och viktkastning.

– Då var jag riktigt nervös, det var tufft motstånd och riktig kamp, men det var roligt.

Periodvis har Johanna tävlat upp till tre gånger i månaden, men den här säsongen har hon tävlat mer sparsamt. Trots det känner hon sig i bra form.

– Formen är ganska bra, jag har tränat bra och länge nu och i helgen ska jag vara på topp, jag siktar på medalj, berättar hon.

Därefter siktar Johanna på att ta sig till ungdoms-OS och Finnkampen, men i framtiden har hon än större mål.

– Jag vill gå så långt som möjligt.

En annan duktig friidrottare från GIF är Hannes Gidlöf, 19, som tävlar i stavhopp. Han har varit skadedrabbad under säsongen och Gavlehovspelen blir hans andra tävling i år.

– Jag har inte tränat så mycket som jag velat, och även om jag hoppade bra på första tävlingen, 4.56, så är målet att hoppa över 5 meter så småningom. Om jag håller mig ifrån att skada mig igen så ser jag inga problem att klara det. Men i helgen satsar jag på nytt personligt rekord i första hand, säger Hannes, som tävlat flera gånger tidigare på Gefle Games, och berömmer tävlingen.

– Det är en av Sveriges bästa tävlingar. En bra grej är att de låtar alla springa två lopp, även de som inte går till final. Det är ju inte främst de bästa som behöver springa två lopp utan de lite sämre också.

Mer läsning

Annons