Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Längre sträcka passade Alma bra

Tolvåriga Alma Pihlblad från Högbo GIF kom på i går fyra bland 160 jämnåriga i Flickor 12 år, en av Lilla Lidingöloppets 18 ungdomsklasser F och P7-15 år. Almas bana var 3000 meter och hon tyckte att det var roligare att springa längre än 1700 meter som i fjol i F11 år. Då kom hon 11:a. Nu var hon nio sekunder från en tredjeplats och mycket nöjd.

Annons

Alma har förberett sig på längre distanser i Terrängserien och hängde med bra i täten när det var dags för första, långa och tunga uppförsbacken. Två Göteborgstjejer dominerade klassen och var i mål drygt en halv minut före trean.

Högbo GIF blev bästa gästrikeklubb genom sina många, duktiga tjejer.

Men hade ingen av sina konkurrenskraftiga pojkar med.

Tove Lundmark blev sjua i nioårsklassen, som sprang 1700 meter och var endast tio sekunder efter den som kom trea bland flera än 200 tävlande. Klubbkompisen Ida Palmberg blev tolva i samma klass.

– Backarna var jobbiga, tyckte Tove, som blev nia förra året.

Hon var med i sin klubbs Stålisloppet i Sandviken för två veckor sedan och vann då.

HGIF:aren Louise Lindström kom åtta i Flickor 8 år, där Ebba Norling, Tierps IF var 17:e. I Pojkar 10 sprang Joel Norling, TIF, in som åtta, 20 sekunder efter segraren. Albin Lohikangas från Gävle var elva sekunder efter Joel och elva bland 230 pojkar.

Gefle IF fick en niondeplats i Flickor 13 år 3000 meter. Sanna Bergqvist, HGIF, tog 13.e plats i F13. I Pojkar 15 år, för de äldsta ungdomarna, tog Albin Jonsson, Ockelbo, en 22:a plats, när drygt 3000 ungdomar i olika åldrar inför mycket stor publik och i härligt sensommarväder tog sig i mål av en röststark och applådsugen skara, många föräldrar, som var stolta över de sina i toppen på prislistorna men även de som kämpade sig i mål på tunga ben långt efter de andra..

Föräldrar hade också chans att få springa med barn i Knatteloppet för dem upp till sex år i ett lopp utan tidtagning men med diplom, bananer och annat som pris och bevis på att det förstås är roligt att springa med andra.

Lidingö Tjejlopp , en mil, var en fin avslutning på Lidingöloppshelgen.

En av de tävlande i första startgrupp var Gävlebon Margareta Rainer, mest känd för simning. Löpning är hennes fjärdegren efter också skidor och cykel.

Sju långlopp i simning har hon bakom sig efter Vansbrosimningen i år och nästa år, som ny i 60-klassen, gäller EM i Spanien och rekordslagning i alla andra tävlingar.

Mer läsning

Annons