Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lättad Ström stod pall för guldtrycket

Segrar kan ge glädje, de kan ge lycka och – de kan ge lättnad.

Det handlade om alla tre för Angelica Ström när hon på Malmö Stadion vann sitt första SM-guld utomhus i tresteg.

Annons

Det var en tävling där ledningen skiftade 10 gånger mellan 7 tjejer innan Angelica med personliga rekordet

13,31 säkrade guldet åt sig och åt Gefle IF.

– Jag är bara så lättad att jag vann. Alla sade att jag skulle vinna och då blir det grymt nervöst, sade Angelica med ett leende.Det var en tävling där ledningen skiftade 10 gånger mellan 7 tjejer innan Angelica med personliga rekordet

13,31 säkrade guldet åt sig och åt Gefle IF.

– Jag är bara så lättad att jag vann. Alla sade att jag skulle vinna och då blir det grymt nervöst, sa Angelica med ett leende.

Motståndarna gjorde det inte lätt för Angelica. I fjol tog hon brons med 12,61. I år räckte 12,65 till sjätte plats… I synnerhet gladde de unga tjejerna. 15-åriga Ullevi-duon Lynn Johnson och Khaddi Sagnia lyfte ordentligt och Lynn knep till slut bronset med 12,92. Men det var Götas 18-åriga Kristin Franke-Björkman som utmanade mest och som länge såg ut att vinna. Angelica startade med 12,70 – 12,70 – 12,95. Men då gick Kristin upp till hela 13,21 följt av 13,24, dryga decimetern över Angelicas pers. Angelica persade i fjärde hoppet med 13,18 innan hon i femte höjde till hela 13,31. Då kunde ingen svara och guldet var bärgat.

– Mycket vilja och lite teknik, kommenterade Angelica.

– Hoppen blev sneda men det var kraft i dem.

De unga tjejernas hoppning imponerade:

– Det var stressigt ett tag när de persade så mycket. Men det tände mig också.

Angelica laddar nu om inför längd på måndag kväll, en på förhand oerhört jämn gren. Sen väntar Finnkampen och en ny attack mot Johanna Sellmans distriktsrekord 13,38.

Dagens andra glädjeämne för Gefle IF var Johan Walldén. Johan gjorde årsdebut på 1500 m och dominerade faktiskt sitt försöksheat som han vann klart före guldfavoriten Rizak Dirshe. Johan tid blev 3.51,54, pers med nära 3,5 sekund. Johan förefaller faktiskt ha en viss medaljchans även om Rizak Dirshe och Olle Walleräng har favoritbördan.

För de övriga tre GIF-arna räckte det inte till denna dag. Petra Larsson var med 12,32 som tid 0,17 sek och tre platser från 100 m-finalen. Madde Fahlstedt blev 12:e i slägga med 50,16 och debuterande Jennifer Höglund 14:e med 48,64.

Mer läsning

Annons