Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

... liksom ungdomarna som tävlar i Ystad

USM i Ystad Innehåller 16-årsklassen där Gefle IF har några av klubbens starkaste framtidsnamn.
Samtidigt möter de i ett par fall minst lika duktiga konkurrenter och inget är givet. De största guldchanserna har Sofia Nilsson och Betty Strandberg, följda av Matilda Åström och Sandra Törnros.

Annons

Betty Strandberg tvingades avstå SM-finalen på 800 m men kunde tävla senaste helgen. Betty toppar årsbästa på både 400 m och 800 m och har planerat att springa båda. Sofia Nilsson är just nu tämligen klar etta i tresteg och har en god chans till en plats i U-Finnkampen. Sofia jagar också medalj i ytterst tuffa F16 längd. Där har Sandra Törnros hoppat charmanta 6,07 men toppar ändå inte listan. Det gör Elise Malmberg, Hässleholm, UVM-femma i sjukamp, som hoppade 6,12 vid mångkamps-USM! Elise toppar också 100 m på 12,19, med Sandra på 12,19 (+ 12,11 i medvind). GIF har även Fanny Anonsen som mycket stark tredjetjej i längd och tresteg.

Matilda Åström toppade länge bästalistan i slägga med sina 50,68 men passerades nyligen av Miranda Pettersson, Hässleholm. Matilda dras med en axelskada men är ändå positiv. Hon startar även i diskus. I F16 stav har Denise Eriksson vissa chanser att ta en medalj. I tresteg jagar Jesper Norén hopp mot 13 meter. Tyvärr kommer inte kastarlöftet Emil Widén till start. Han hade haft klar chans till medalj och U-Finnkampen.

I P15 har Erik Martinsson, GIF, varit sensationellt bra i år. Han har klara medaljchanser på 100 m, 300 m och i längd. I synnerhet blir 300 m intressant efter Eriks kanonlopp på 400 m förra helgen. Stavhopparen Hannes Gidlöf imponerade stort i lördags med 3,55 i ösregn. I F15 är Elin Rosén i fin form och har medaljchans i slägga. Emma Gällstedt är anmäld på 100 m men har varit skadad.

Förutom Gefle IF finns några intressanta namn. Max Andersson, Tierps IF, har medaljchanser i P16 i både höjd och längd. Han ligger trea i längd, (6,63) och fyra i höjd (1,96).

Örbyhus IF gör som vanligt – skickar lovande hoppare. Elin Karlsson startar i F16 höjd och Gustav Norén i P15 tresteg. I P16 kula startar Jimmy Wikström. Högbo GIF deltar med Alma Pihlblad i F15 2000 m. Alma är Sverige-fyra med bara någon sekund till aktuell bronstid.

Mer läsning

Annons