Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lisa träningschef i Turebergs FK

Minns ni Lisa Hannula? Många gör det bland de friidrottsintresserade. Lisa var för tio år sedan distriktets bästa höjdtjej och hon gick hela vägen från Gefle IF:s friidrottsskola till SM-pallen och landslaget. Nu är snart 28-åriga Lisa tillbaka i hetluften, nu i Stockholm. Vi presenterar träningschefen Lisa Hannula.

Annons

Lisa började sitt nya jobb förra måndagen och arbetsgivare är Turebergs FK i Sollentuna. Därmed hamnar Lisa i en av Stockholms mest respekterade och mångsidiga föreningar. Turebergs affischnamn just nu är främst 400-löparen Lotta Lindsén men klubben har god bredd.

Lisa Hannula tävlade för Gefle IF. Hon slog igenom med dunder och brak när hon som 15-åring klarade hela 1,77 och vann Ungdoms-SM. Hon tog sedan ytterligare fem USM- och JSM-medaljer. Att det inte blev fler guld beror till stor del på att en viss Carolina Klüft är jämngammal…

2001 tog Lisa brons vid seniorernas inne-SM. Hon hoppade i seniorlandslaget mot Norge och Finland, då tillsammans med en Turebergs-tjej – Kajsa Bergqvist. Lisa hoppade också i Ungdoms-Finnkampen.

En USA-satsning ledde till svåra fotskador och Lisa lade skorna på hyllan hösten 2003. De senaste åren har hon jobbat bland annat som tränare i Sundsvall, där hon byggde upp starka stafettlag.

Lisa bor sedan cirka ett år i Stockholm och därför blev det naturligt att söka tjänsten hos Tureberg. Klubben står för flera stora arrangemang och just nu pågår bygget av en friidrottshall som ligger i direkt anslutning till utearenan Sollentunavallen.

– Jag får ansvaret för samordning av träning och tränare, berättar en småjäktad Lisa på väg in till ett styrelsemöte. Sedan skall jag också jobba med rekrytering. Det blir både kul och spännande.

Man kan notera att ett antal före detta GIF-aktiva har blivit framgångsrika i andra klubbar. Björn Mårtenson är sedan många år engagerad i Ullevi FK:

I Täby IS verkar sprintern Michael Matton och i Hammarby IF har Fredrik Åkerlind lyckats väl som medeldistanstränare.

Man kan också nämna Valbo AIF:s Magnus Håkansson som nu bor i Örebro och är landslagsläkare.

Mer läsning

Annons