Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lovande utedebut för Törnros i Fortumspelen

Comebacker bland Gefle IF:s aktiva var lite av temat vid Fortumspelen i Bollnäs, dit ett antal gästrikefriidrottare hade sökt sig på lördagen. Sandra Törnros gjorde en lyckad individuell utedebut.

Mångkamparna Andreas Romin och Niclas Rickardsson kan nu äntligen köra fullt ut.

Annons

Sandra Törnros har ett hektiskt liv med toppnivå i både friidrott och fotboll. I Bollnäs blev det första egna starten och beskedet var positivt.

Tyvärr förstördes sprint och häck av en stark motvind. Sandra vann F15 100 m på måttliga 13,03. Måttliga tyckte man till dess man såg att motvinden var hela -4,4 m/s! I längd hade Sandra motsvarande medvind och hoppade sitt hittills längsta hopp 5,74 (vind +4,5!). Men det fanns mer.

Sandra hade två knappa övertramp som båda var upp mot 6,10! Varning utfärdas inför USM.

Tiokamparna Andreas Romin och Niclas Rickardsson har båda dragits med långvariga skador. Nu var de tillbaka och gjorde riktigt bra resultat. Vi plussar för Andreas 1,81 i höjd, 6,19 i längd och 13,02 i kula. Niclas hade fina 14,26 i kula och vann 110 m häck med 16,50 i hård motvind. Skades 16-årige Ali Tepe är också på gång inför mångkamperna. Han skuggade Niclas på 110 m häck och vann längd.

Högklassig och jämn = Matilda Åström. GIF-tjejen imponerade i F15 med 48,25 i diskus och 47,20 i slägga. I slägga utvecklas Skades Andreas Ringstam mycket snabbt och han kastade nu

Mer läsning

Annons