Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magnus väljer Gävlemilen

/

På lördag går den 34:e upplagan av Gävle halvmarathon av stapeln.
Men fjolårssegraren Magnus Lindberg kommer inte försvara mästartiteln.
Han väljer istället Gävlemilen för att ladda inför SM i halvmaraton.

Annons

Ockelbolöparen Magnus Lindberg siktar på SM som avgörs lördag 9 maj i samband med tävlingen Kungsholmen runt.

– Det är lite olyckligt att det nästan krockar, det är så roligt att springa i Gävle. Jag får försöka vinna nästa år i stället.

En halvmara veckan innan SM vore inte någon perfekt uppladdning för Lindberg. Men han kommer ändå att vara på plats för att springa Gävlemilen. Ett lopp som blir en lagom genomkörare för Ockelbolöparen.

Under vintern hade Magnus Lindberg problem med höfterna, men det har släppt nu. I stället har han börjat känna av ljumskarna i takt med att han trappat upp träningen.

Annars är formen god. I slutet av mars i Örebro i loppet Startmilen slog han till med tiden 32.26 på 10 km – hans näst snabbaste notering på distansen. Med sådana tider seglar Magnus Lindberg upp som solklar favorit för Gävlemilen.

På SM är målet att ta sig under den magiska gränsen 1.10. Hans personliga rekord är 1.10.01 från Göteborgsvarvet förra året.

I Magnus Lindbergs frånvaro är bröderna Anders och Johan Dahl från Högbo AIK tillsammans med Per Liv från arrangerande Hemlingby löparklubb förhandsfavoriter i Gävle halvmarathon.

På damsidan har Viktoria Norberg, Hofors LK bäst personbästa av löparna. Lagkamraten Carola Snar, och Malin Holm, Valbo multisport, är hennes främsta konkurrenter.

Över 400 löpare är anmälda till den 34:e upplagan av Gävle halvmarathon och Gävlemilen.

– Det brukar vara 100-150 som efteranmäler sig på plats så vi tror återigen på deltagarrekord. Vi växer sakta men säkert, säger tävlingsledaren Ulf Domanders.

Halvmaratonsträckan löps i två varv på gator och vägar i och kring Gävle. Starten går på lördag klockan 12 vid Gavlerinken, medan målgången sker på Gunder Häggstadion.

Gävlemilen sker på samma bana, men då med bara ett varv.

Mer läsning

Annons