Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målsättningen fixad – Betty sprang semifinalen

– Attans också, suckade Betty Strandberg efter sitt 800-heat vid Ungdoms-VM i Lille. Jag skulle ha varit tuffare mitt i loppet.
I det läget trodde Betty att hon hade missat semifinalen när hon förlorat en tuff spurtstrid mot Etiopiens Sofiya Shemsu.

Annons

Men under en tävlingsdag då i princip alla svenskar lyckades över förväntan så gick det givetvis vägen även för Gefle IF:s löparhopp. Hennes 2.10,54 tog henne till semi som tredje bästa tid av de fyra som inte gick vidare på placering. Loppet började med tuffkörning av förhandsfavoriterna.

Världsettan Amy Weissenbach, USA, Chunyu Wang, Kinaoch MihoNakata,Japan,drog fältet på just under 63 sekunder. Efter 500 m var fyra tjejer loss med Betty som fyra. När farten skruvades upp vågade och orkade inte Betty gå med och låg som ensamfyra. Men etiopiskan, som hade startat försiktigt, kom med blixtrande snabbavslutning om förde henne till den säkra fjärdeplatsen, endast 0,19 före Betty. Då, efter tre heat, hade Betty näst bästa tid. Men det återstod två vassa heat. Det fjärde gav dock Betty en present genom att nästan gå första varvet på 69 sekunder och då missa alla chanser till extraplatser. Sista heatet såg en tjej passera men till slut var det ganska god marginal för Betty.

– Väldigt skönt, tyckte GIF-löftet.

– Nu får jag ett lopptill och en chans att våga springa offensivt! Jag har nått mitt första mål jag har allt att vinna.

Man kan notera att ett friidrotts-VM är stort och konkurrensen oerhörd.

170 länder deltar och som exempel fungerar Bettys 800 m. 24 tjejer har nått semifinalen och av dessa är endast åtta från Europe. Så vid ett EM hade Betty varit finalist.

Mer läsning

Annons