Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många hinder kvar, Robban...

Robert Kronberg får jaga vidare mot OS i Peking. Men han var inte besviken efter 13,61 på Gunder Häggstadion i går. – Nej, jag åkte hit på vinst eller förlust. Nu har jag några dagar på mig att ladda om inför DN-galan på tisdag, säger han.

Annons

Naturligtvis var det Robert Kronbergs jakt på en OS-biljett på 110 meter häck som tilldrog sig det största intresset under den första dagen av Valbo Games.

Strax efter sju på fredagskvällen gick startskottet och Gävlepubliken följde spänd varje steg av Kronbergs satsning mot nytt årsbästa. Det var ett ”neeeej” som hördes bland åskådarna när Kronberg redan efter fem häckar bromsade in och avbröt.

– Jag kände att jag var på väg att tappa rytmen och då fanns det ingen anledning att springa vidare och få en dålig tid, sa Kronberg.

Som 15 minuter senare stod på startlinjen igen – för ett extralopp.

Och den här gången höll han ut samtliga 110 meter.

Men 13,61 i för stark medvind dessutom, + 2,7 kan inte ha övertygat SOK som vill se Kronberg springa ner mot 13,40.

– Det var svårt att hitta rytmen och känslan i dag och jag kände mig lite sliten efter loppet i Schweiz i förrgår. Men jag är inte besviken, jag ville ha ett lopp före DN-galan och åkte hit på vinst eller förlust.

Nu blir DN-galan på tisdag Kronbergs sista chans att övertyga SOK.

– Går jag ner under 13,50 bör jag få åka och det tror jag definitivt att jag kan fixa. Jag älskar att springa under press och nu har jag fyra dagar på mig att ladda om, säger Kronberg.

Annars är 32-åringen som varit med i två raka OS, fundersam över SOK:s resonemang.

– Jag kom i gång sent med säsongen på grund av skada men lämnade in en plan till SOK utifrån mina skadeproblem, min statistik och mina erfarenheter. Enligt den planen skulle jag ligga runt 13,50 nu och det gör jag också, menar Kronberg som bara häromdan sprang på 13,53 i Schweiz.

– Dessutom har jag satt säsongsbästa i totalt fem mästerskap som jag har varit med i. Men jag har inte hört SOK kommentera min plan överhuvudtaget och i dag fick jag höra från nåt håll att de vill se mig göra en tid för topp-8 i OS, säger han förvånat och tycker att det verkar finnas kommunikationsproblem.

Han säger att skadan gjort att han i dag är där han normalt hade varit i mitten av juni formmässigt.

– Jag vet att jag kommer att vara på den nivå dom kräver när OS börjar, säger han.

Och på tisdag fixar han förhoppningsvis biljetten till Peking.

Mer läsning

Annons