Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Martinsson vidare till semifinal i junior-EM

/
  • Erik Martinsson från Valbo tävlar vidare i junior-EM på fredagen.

Erik Martinsson, Valbo, sprang vid lunchtid på torsdagen kval på 400m, på junior-EM i Eskilstuna. Han lyckades kvalificera sig till semifinalen tack vare sin tid, 47.98, vilket var den 12:e bästa kvaltiden, och även säsongsbästa för Erik.

Annons

Martinsson, 18, från Valbo, kom fyra i sitt kvalheat med tiden 47.98. Han lyckades därmed inte ta någon av de tre direktplatserna till semifinal, men tack vare den tredje bästa tiden bland de som inte tagit sig vidare på placering, kommer han att få tävla vidare i turneringen på fredagen. Erik, som tävlar för GIF, satte svenskt juniorrekord på 400m i början av säsongen. Rekordet väckte Eriks medaljförhoppningar inför junior-EM, förhoppningar som han menar rasade lite när han sedan fick ryggproblem.

– Men jag är nöjd med mitt lopp idag, jag hade inte ont i ryggen alls utan sprang hela loppet utan att känna något, säger Erik efter kvalet på torsdagen.

Trots att Erik kom fyra i sitt heat, och inte lyckades ta någon direktplats till semifinalerna, utan fick vänta på resultaten i de återstående kvalheaten, berättar han att han vågade fega lite under sitt lopp.

– Jag fegade nästan lite på sista 200, jag känner att jag kan trycka på mer i semin och jag drog inte på mig någon mjölksyra inför i morgon.

Så tiden, ditt säsongsbästa, kommer att förbättras redan i morgon alltså?

– Jajamen, jag har mycket mer att ge.

Hur var det att vänta på övriga resultat för att få veta om du gått vidare?

– Visst var det nervöst, men det är bara att göra det bästa utav det. Jag var nöjd med mitt lopp och att inte ha ont i ryggen är ett stort framsteg för mig.

Trots att förhoppningarna om en EM-medalj grusades en smula av ryggproblemen, har Erik inte gett upp hoppet:

– Jag tror att jag kan komma till final, och väl där kan allt hända.

När Sporten når Erik, ungefär en timme efter kvalet, berättar Erik att han för tillfället återhämtar sig med hjälp av en elbehandling, en form av massage som sker med hjälp av elektriska stötar.

– Efter det här blir det åka tillbaka till hotellet, käka lite och sen bara spela FIFA ikväll, säger Erik angående uppladdningen inför fredagens semifinal.

Mer läsning

Annons