Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Max bäst i Norduppland – igen

/
  • Friidrottaren Max Andersson från Tierp är Nordupplands bäste idrottsjunior 2015.

Längdhopparen 20-årige Max Andersson, Tierps IF, har utsetts till bäste idrottsjunior i Norduppland under 2015.

Annons

Det är också andra gången som Max svarar för prestationen att erövra UNT:s silverplakett. Han tog även hem utmärkelsen 2013. Månkarbos skidtalang Julia Jansson är den andra junioren som fått utmärkelsen två gånger. Julia tävlar nu på skidor för Sollefteå.

Det här var också den 57:e gången som UNT plaketten delades ut.

Den första plaketten vanns av Monica Gunnarsson, som fanns i blågul dress tre gånger. Hon tävlade i diskus och representerade Månkarbo IF och året var 1959.

Bland andra som under de 57 åren fått plaketten märks skidlandslagets förbundskapten Rickard Grip då tävlande för Månkarbo Skidor, landslagsmannen i bandy, Patrik Nilsson (Söderfors Bandy). Därtill har också ytterligare två i familjen Jansson Månkarbo erövrat medaljen. Det är pappa Ulf och sonen Jakob som den här säsongen tävlar för Östersund.

Åter till årets vinnare av medaljen så har han presterat finfina 749 i länghopp och därmed också lag beslag på distriktsrekordet för senioer i Uppland.

Max har också plocka hem flera UDM- och DM-guld och placerade sig i år som sjua i statistiken för Sverige bland seniorerna. I sin rätta juniorklass ligger Max på en tredje plats i Sverige.

Max fick utmärkelsen i samband med volleybollmatchen mellan Tierp och Örrkelljunga.

– Det är naturligtvis jätteroligt att få den här utmärkelse och samtidigt är det ju ett bevis på att man presterat något bra den gångna säsongen. Skönt också att ha det här med sig in i vinterträningen här uppe i Falun. Jag tränar fem, sex gånger i veckan, säger Max som nu har bytt klubben och tävlar för Upsala Friidrott, men kommer att bo kvar i Falun där han gått fyra år på friidrottsgymnasiet.

Vilken tävling startar du upp med nästa säsong?

– Det blir nere i Växjö och Best Western Games i slutet av januari.. Den tävlingen brukar hålla hög klass och jag hoppas kunna prestera ett fint resultat där, säger Max som haft en skada ihöger fot, men som nu är helt skadefri.

Mer läsning

Annons