Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nilssons sköna guldskräll

/

Personbästa med 16 centimeter – men framför allt bäst i landet.
Gefle IF:s Madeleine Nilsson skrällde hem SM-guldet i trestegsfinalen i Söderhamn.
– Det är nog en överraskning för många, säger 23-åringen.

Annons

I de preliminära startlistorna såg det inte ut som att Madeleine Nilsson skulle ha något med toppstriden att göra. Säsongens bästa notering låg på 12.63 meter som placerade henne femma i årsbästalistan.

Men Gefle IF-hopparen, som tog brons vid SM i fjol, trotsade statistiken och ordnade en skrällseger i trestegsfinalen.

– Från publikens sida var det nog det. De har nog inte vetat att det här funnits på gång, så det är skönt att få bevisa lite grann. Det här är nog en överraskning för många, säger Madeleine Nilsson.

För henne själv kom resultatet inte som en chock även om säsongen varit upp och ner resultatmässigt. Vinnarhoppet mätte 12.92 meter – 16 centimeter längre än personbästa.

– Inställningen var SM-guld när säsongen började, det fanns inget annat fokus. Både jag och min tränare Claes Rahm har känt att det här har varit på gång, säger Madeleine Nilsson.

Men trots personbästa och den ädlaste av valörer hade 23-åringen hoppats på ännu mer i finalen.

– Jag är jätteglad och har nog inte fattat det här än, men jag är lite besviken på resultatet. Jag hade önskat att hoppa över 13 meter. Men det lägger sig nog, i ett SM är det medaljerna som räknas. Jag får ta 13 meter i en annan tävling, säger hon.

Hur upplevde du finalen?

– Jätteskön stämning, studsiga banor, härlig publik, alldeles lagom väder och medvind. Det var jättebra förutsättningar, säger Madeleine Nilsson.

Hur firar man sin hittills största merit i karriären?

– Nästan hela familjen och släkten är här, så det blir nog något firande på en restaurang på vägen hem.

Men firandet blir kortvarigt. Härnäst siktar Madeleine Nilsson på Folksam Challenge i Umeå nästa helg. Om formen håller i sig är hon i allra högsta grad aktuell för Finnkampen i mitten av september.

– Jag hoppade Finnkampen i fjol och nu känner jag att jag ligger ännu bättre till och kan åka dit och prestera på hög nivå, säger hon.

Vad är du kapabel till i en finnkamp?

– Finskorna är duktiga, men hoppar man en bit över tretton meter så kan man plocka någon poäng på dem.

Noterbart är att Madeleine Nilsson bott i Helsingfors det senaste året i och med att sambon Ryan Gunderson, den populäre ex-Brynäsaren, har spelat i Jokerit i KHL.

Mer läsning

Annons