Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är Annika bäst i distriktet också

Hon har tagit sex SM–guld och innehar det svenska rekordet i spjut. Det var bara ett DM–guld i Gästrikland som fattades på meritlistan – men nu har Annika Petersson det också. – Tidigare år har det krockat med jobbet, förklarar Annika direkt efter gårdagens seger vid Stora DM på Gunder Hägg–stadion.

Annons

Däremot ska det sägas att Annika Petersson har en drös med guldmedaljer från distriktsmästerskap hemma i Hälsingland.

– Det stämmer, men frågar du mig hur många det är så kommer jag inte ihåg, säger Annika med ett flin.

Förutom de sex SM–gulden och det svenska rekordet på 57.31 har hon också EM i Göteborg 2006 på meritlistan. Det tycktes kanske överraskande att hon inte kom med till lag–EM som gick av stapeln i helgen.

– Nej, det var inte så konstigt. Hon (Anna Wessman) har kastat mycket bättre än mig under året, dock inte tidigare år, berättar Annika.

Gårdagens DM–guld som är det första för henne sen hon kom till Gästrikland och Gefle IF 2002 kom via ett kast på 52.13. Ett resultat som hon var nöjd med.

– Det kändes bra idag, tidigare under året har jag haft problem med ansatsen, säger Annika som har ett årsbästa på 54.16 från SM i Eskilstuna.

En av de åtta segrarna från Gefle IF som inte bara slog till med årsbästa utan även personbästa på 100 meter var Oskar Borbos med 11.25 vilket räckte till guld med god marginal. Tidigare har han sprungit 11.28 i för stark medvind.

– Det kändes väldigt bra idag och grymt kul att slå personbästa, säger Borbos, även fjolårsvinnare vid DM.

Övriga resultat som var anmärkningsvärda var Angelica Ström med 12.85 – starkt av Angelica att få till det hoppet i en DM–tävling. Fredrik Perssons 6.79 i längdhoppet höll även det bra klass liksom Andreas Efverströms 800 meters–lopp.

Mer läsning

Annons